Haberler

Bilim Günleri'ne Bilgievleri Damgası

Güncelleme:
Abone Ol

Öğrenciler bir hafta boyunca Bilim Teknoloji Kulübü'ndeki çalışmalara katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren Bilim Teknoloji Kulübü'nün, Bilgievleri öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği Bilim Günleri sona erdi. Bilim Günlerine, sınavı kazanan 40 Bilgi evi öğrencisi katıldı. Öğrenciler bir hafta boyunca Bilim Teknoloji Kulübü laboratuarlarında fizikten kimyaya, biyolojiden mekatronike kadar birçok alanda bilimsel çalışma gerçekleştirdi.

BTK, BİLİM MERKEZİNE DOĞRU İLERLİYOR

Bir hafta boyunca süren eğitimin sonunda geçtiğimiz hafta sertifika töreni düzenlendi. Bilim Teknoloji Kulübü'nün Plaj Yolu'ndaki binasında düzenlenen sertifika törenine Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer, Bilgi evi yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer, 2009 yılında kurulan Bilim Teknoloji Kulübü'nün 3 yılsonunda Kocaeli Bilim Merkezi'ne doğru ilerlediğini söyledi. Göçer, konuşmasında kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK arasında imzalanan Bilim Merkezi protokolünü hatırlattı.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ KURGULAYACAKLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye'nin en büyük bilim merkezlerinden birinin kurulacağını söyleyen Dr. Kenan Göçer, "İnşallah buradan yetişecek olan çocuklarımız Türkiye'nin geleceğini yeniden kurgulayarak bizlere yeni heyecanlar yaşatacak" dedi. Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü bir hafta boyunca Bilim Teknoloji Kulübü'nün Bilim Günlerine katılan ve başarı gösteren Bilgievi öğrencilerini kutladı.

İBRAHİM'İN BİSİKLET SEVİNCİ

Bilim Günleri çerçevesinde öğrenciler için katıldıkları atölyelerle ilgili çeşitli yarışmalar düzenlendi. Bilim Günleri'nin son yarışması ise sertifika töreninde gerçekleştirildi. 6 finalistin katıldığı Bilgi ve Yetenek yarışmasını Mehmet Akif Ersoy Bilgievi öğrencisi İbrahim Gülyeşil kazandı. İbrahim, başarısının sonucunda bisikletle ödüllendirildi.

BİLİMİN KEYFİNİ ÇIKARTTILAR

Bilgi evi öğrencilerinin katıldığı Bilim Günleri dolu dolu geçti. Öğrenciler, atölye ve laboratuvar programlarında, fizik, kimya, biyoloji, mekatronik ve robotik, elektronik ve oyun teorileri konularında çalışmalar yaptı. Fizik atölyesinde, açık hava basıncı ve su basıncı uygulamaları, kimya atölyesinde, karışımları ayrıştırma yöntemleri ve kristal yapımı, biyoloji atölyesinde ise fotosentez etkinlikleri gerçekleştiren öğrenciler, ayrıca mekatronik ve robotik atölyesinde timsah, sumo ve explorer robot yapımı ile elektronik atölyesinde elektronik devre kurulumu ve uygulama etkinlikleri gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kenan Göçer Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title