Haberler

Bilim İnsanları Ödülleriyle Buluştu, 15 Temmuz Şehitleri Anısına Ağaç Dikildi

Abone Ol

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bilimsel araştırmaları ve uluslararası yayınları ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunan akademisyenlerini ödüllendirmek amacıyla “Akademik Ödül Töreni” ve 15 Temmuz şehitleri anısına da “Kalyon Hatıra Ormanı Ağaç Dikme Etkinliği” düzenledi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bilimsel araştırmaları ve uluslararası yayınları ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunan akademisyenlerini ödüllendirmek amacıyla "Akademik Ödül Töreni" ve 15 Temmuz şehitleri anısına da "Kalyon Hatıra Ormanı Ağaç Dikme Etkinliği" düzenledi.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve birbirinden değerli protokol üyeleri katılırken, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu başta olmak üzere Mütevelli Heyeti Üyeleri, HKÜ Rektörü, HKÜ Akademisyenleri ve öğrencilerin katılımlarıyla başlayan programda ödül heyecanı yaşandı.

Program kapsamında, 2016 akademik yılında gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla Hasan Kalyoncu Üniversitesini temsil eden akademisyenler için "Akademik Ödül Töreni" ödüller sahiplerini buldu. Gaziantep'in, bölgenin ve ülkenin eğitimine kalite katmayı ve akademisyenler arasında farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Akademik Ödül Töreni"ne ilgi yoğun oldu.

"Yenilikçi ve girişimci olmak, yayın, proje ve patent üretmekten geçer"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşması yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, "Bugün burada 2016 yılında akademik başarıları ile üniversitemizi temsil eden akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Bilindiği gibi ülkemizdeki üniversite sayısı 200'e ulaşmıştır. Bu kadar yoğun bir rekabetin yaşandığı bir yüksek öğretim ortamında pro-aktif bir yaklaşım göstermeyen üniversitelerin orta ve uzun vadede sürdürülebilirliğini sağlaması mümkün değildir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi yenilikçi ve girişimci olmak zorundadır. Bunun göstergesi ise yayın, proje ve patent üretmekten geçer. Günümüzde bunlar da yeterli olmayıp, bütün bu faaliyetlerin ticarileşmesi oldukça önemlidir. Yani öğretim üyelerinin ve öğrencilerin şirketler kurması üniversitelerin bununla ilgili uygun ekosistemi oluşturması gerekmektedir" dedi

"Hasan Kalyoncu Üniversitesi önemli bir hamle yapmıştır"

Üniversitelerde Ar-Ge'nin önemli zeminlerinin lisansüstü programları olduğunu belirten Rektör Yılmaz konuşmasının devamında, "2013'de 11 olan lisansüstü programımız 2016 yılında 11'i doktora olmak üzere toplam 30'a yükselmiştir. Üniversiteler çeşitli indeksler tarafından taranmakta ve sıralanmaktadır. Bunlardan URAP (ODTÜ), Yenilikçi ve Girişimci Üniversite İndeksi (TÜBİTAK) ve WEBOMETRICS (İspanya) sayılabilir. Bu indekslerde görünür olmak ve üst sıralarda yer almak için Hasan Kalyoncu Üniversitesi önemli bir hamle yapmıştır. 2013 yılında, 0,1 olan öğretim üyesi başına yayın sayısı 2015'de üç katına çıkarak 0,3'e, 2016 yılında ise 0,45'e çıkmıştır. Yine 2016 yılında 6'sı TÜBİTAK olmak üzere toplam 22 projemiz kabul edilirken 30 patent başvurusu yapılarak önemli bir hamle yapılmıştır. Bugün burada bilimsel yayınları ile üniversitemizin ismini duyuran yaptıkları projelerle üniversite-sanayi işbirliğine katkı sunan akademik personele ödüllerini veriyoruz. Hepsine üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"En önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır"

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ise, "Değerli Konuklarımız, insanlar yaşadıkları topraklara benzermiş. Bizim için de, üniversitemiz için de Gaziantep öğretmendir, referanstır ve benzemeye çalıştığımız kadim bir şehirdir. Gaziantep, tarih şehridir. Tarihin emsalsiz sayfaları burada yazılmıştır. Hasan Kalyoncu Üniversitesinin bilim insanları; kökü mazide, yüzü atide bir felsefenin sahibi olarak işte tam da bu şehrin ve bu ülkenin kendilerinden beklediğini yapmaktadır. Gaziantep, kültür şehridir. Hasan Kalyoncu Üniversitesindeki bilim insanlarının üretkenliğinin altındaki gerçek budur. Gaziantep, çalışkan şehirdir. Dolayısıyla bu topraklardan yükselen üniversitemiz bilim ve eğitim treninin son katarında olmayı asla kabullenemez. Eğitime ve bilime verilen önem bu üniversitenin temelinde vardır. Bu üniversite, sağlığını hiçe sayan ve kendini eğitime, bilime ve gençlere adayan Merhum Hasan Kalyoncu'nun eseridir. 'En önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır' diyen bir anlayışın mahsulüdür. Hasan Kalyoncu Üniversitesi; Ülkeyi kalkındırma sevdasının Gaziantep'ten yükselen abidesidir" diye konuştu.

"Fikir çilesini çeken kıymetlerimizi tebrik ediyorum"

Hasan Kalyoncu Üniversitesinin, marka kentin marka üniversitesi olduğunu söyleyen Cemal Kalyoncu, "Kısa zaman içinde bilimde referans, üretimde model, dinamizmde sembol olmuştur. Akademisyenlerimizin performanslarını sürdürülebilir kılacağından, elde edilen başarıları daha yükseğe ve daha çok sayıya çıkaracağından eminim. Uzun ve meşakkatli bir yolculuğun yolcusu bilim insanlarımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Bilgi deryasına dalan, fikir çilesini çeken kıymetlerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Dünyadaki en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır" diyen AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, herkesin yaşadığı coğrafyaya ve bulunduğu kainata karşı sorumlu olduğunu dile getirdi.

Bilgi üzerine kurulu bir sistemin olduğunu ve bu yüzden bilimi merkeze alarak yolumuzu aydınlatmamız gerektiğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Ülkemin yetiştirdiği en iyi akademisyenleri buraya çekme cazibesi oluşturdunuz. Bu sizin vizyonunuzdur" diyerek Hasan Kalyoncu Üniversitesinin farkındalık oluşturduğunu dile getirdi.

Akademik ödül töreninin son konuşmacısı olan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise konuşmasında ilim ve bilimin önemine dikkat çekti.

2016 yılında en çok indeksli makale yazan 6 akademisyene plaket, 7 akademisyene sertifikaları, patent başvurusu yapan 15 akademisyene sertifika, proje başvuruları kabul edilen 8 akademisyene plaket takdimi ve proje başvurusu yapan 18 akademisyene sertifikaları takdim edildi. Programda ayrıca, Kuluçka Merkezinde şirket kuran 11 akademisyene de sertifikaları verildi.

15 Temmuz şehitleri anısına ağaç dikildi

Akademik ödül töreninden sonra "Kalyon Hatıra Ormanı Ağaç Dikme Etkinliği" alanına geçilerek, tören ile ağaç dikme etkinliği yapıldı. 15 Temmuz şehitlerinin anısına dikilen ağaçların 90 tanesi protokol tarafından dikimi yapılırken, toplam 280 tane ağacın dikimi gerçekleştirildi. HKÜ yetkilileri tarafından ağaç dikiminin bunlarla sınırlı kalmayacağı belirtilerek, ağaç dikim sayısının 500'e tamamlanacağı bildirildi.

Ağaç dikme etkinliğinde konuşma yapan Reyhan Kalyoncu, şu ifadelere değindi:

"15 Temmuz Şehitleri anısına yaptığımız Kalyon Hatıra Ormanı Ağaç Dikme Etkinliğine hepiniz hoş geldiniz. Kırk iki yıldır logomuzdaki mavi rengimiz gibi umutlu, beyaz rengimiz gibi temiz ve ülkemiz adına gurur verici işlere imza atmaya çalışıyoruz. Bugün bu çabamızın üstüne birde yeşil renk katıyoruz. Bugün Gazi Şehir Gaziantep'te 15 Temmuz Şehitlerimizin anısını yad ediyoruz. İnanıyoruz ki bu eşsiz hatırayı yaşatmak en çokta Gaziantep'e yakışır. Çünkü istiklal ve istikbal için ileri atılmaktan geri durmamış Gaziantep, 15 Temmuz'un en iyi anlaşılabileceği bir yerdir."

Konuşmaların ardından ağaç dikim alanına geçilerek 15 Temmuz Şehitleri anısına ağaç dikimi gerçekleştirilerek, program son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Kalyoncu Cemal Kalyoncu Gaziantep AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title