Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Harran'da

Abone Ol

Bakan Ergün, konik kubbeli evleri ve ilk İslam üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu tarihi Harran ilçesinde incelemelerde bulundu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, konik kubbeli evleri ve ilk İslam üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu tarihi Harran ilçesini gezdi.

Ergün, bir otelde düzenlenen "G 43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu" tanıtım toplantısının ardından Harran ilçesine gitti. İlk olarak restorasyon çalışmalarının sürdüğü Harran Kalesi'ni gezen Bakan Ergün, daha sonra dünyanın ilk İslam üniversitesi olduğu belirtilen alanı ve Ulu Camisi'nin kalıntılarını inceledi.

Konik kubbeli evleriyle meşhur tarihi ilçedeki "Harran Kültür Evi"ni geçen Bakan Ergün, burada yöresel kıyafet olan aba giyip poşu taktı.

Bakan Ergün'e, Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz eşlik etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Ergün Şanlıurfa Harran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title