Bilim ve Sanat Platformu Akademik Yıl Açılışı
Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformu yeni eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle start aldıMerkezi Derslikler Binası B2 Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.
Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformu yeni eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle start aldı
Merkezi Derslikler Binası B2 Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Tanıtım sunumu ile başlayan etkinlikte konuşan Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Platform Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ebubekir İnan, yeni kurulan Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun amacının öğrencilere akademik değerlerin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da eğiterek, çevreye uyum sağlamalarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.
Yrd. Doç. Dr. İnan, "Bilgi burada, sanat burada ve gençlik burada sloganlarıyla gençlerimizin yeteneklerini sergileyebilecekleri bir platform oluşturmak istedik. Bu kapsamda popüler seminerler, eğitimler ve sosyal etkinlik faaliyetlerimiz olacaktır" dedi.
Daha sonra konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun akademik çalışmaların bir parçası olduğunu belirterek, "Sevgili evlatlarımız, sizler bizlere önce Allah'ın sonra da ailelerinizin ve devletimizin birer emanetisiniz. Bizim amacımız gelecekte sorumluluklar üstlenebilecek bireyler yetiştirmektir. Bu bağlamda küçük bir aile konumunda olan fen edebiyat fakültesi sosyal ve kültürel sorumluluklarını yerine getirmek adına çeşitli projeler ve etkinliklere imza atacağız. Bu platform öğrencilerimizin kendilerini ifade edecekleri bir alan olacaktır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü hocamızın da sonu gelmez destekleriyle inşallah çok önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü yaptığı konuşmada sevgi konusuna değinerek, "Ben burada sevgi ve muhabbet gördüm. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun fakültemize faydalı olacağına inanıyorum. Bizim işimiz eğitim, araştırma. Hep bunun için çalışıyoruz. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız. Sevgi ve muhabbet ile yapacağız. Çünkü eğitim sevgi ile olur, sevgi verebilecek hocalarla olur. Mukavim, güçlü, dayanıklı hocalar gerekiyor. Öğrenciyi kucaklamakla olacak. Mevlana gibi toplayıp vermeyi, dağıtmayı seven insanlar olacağız. Ben bu güzel birlikteliği gördüğüm için çok mutlu oldum. Evlatlarımızın bu güzel platformda olması çok sevindirici, inşallah bu sevgi ağacını birlikte büyüteceğiz. Allah muvaffak etsin" şeklinde konuştu.
Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun ilk etkinliğinde Fizik Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Salik Akbudak katılımcılara, 'Grafen' maddesini anlattı.
Grafen maddesinin ne olduğu, kullanım alanları ve insanlığa katkılarına dair açıklamalarda bulunan Dr. Akbudak, "Grafen, karbon atomlarının bal peteği görünümündeki iki boyuta yakın bir düzenleniş biçiminden başka bir şey değildir. Bilindiği gibi, kömür, grafit ve elmas gibi malzemeler de karbon atomlarının farklı sıralanışı yada allatroplarıdır. Bu önemli keşfi bilim insanları Andre Geim ve Konstantin Novoselov yapmış olup bu keşifleri onlara 2010 yılında Nobel Fizik Ödülü getirmiştir. Grafenin iki boyutlu bir malzeme olması nedeniyle ona oldukça şaşırtıcı bir takım özellikler kazandırdığı düşünülmektedir" dedi. - ADIYAMAN