Haberler

Bilişim Fuarı'ndan Teknoloji Müzesi'ne Bakan Işık'a Açık Mektup

Abone Ol

Kocaeli, Türkiye'nin bilim, teknoloji ve sanayide adeta merkez üssü. İki önemli Üniversitesi, TÜBİTAK MAM gibi çok önemli bir kurumu, OSB'leri, Teknoparklar ve çok uluslu sanayi kuruluşlarıyla sadece Türkiye'de değil, dünya çapında Bilim, Teknoloji ve Sanayi merkezi olan Kocaeli Bölgesi, tanıtım noktasında maalesef hak ettiği değere sahip değil.

Bugün unutulsa da Türkiye'nin ilk Bilim, teknoloji ve Sanayi Bakanları Kocaeli'den çıktı. Nihat Ergün, bugün utulsa da Türkiye'nin ilk Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı'dır. Bugün Başbakan yardımcısı olan sayın Fikri Işık ise Türkiye'nin ikinci Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı'dır.

Gerek sayın Nihat Ergün ve gerekse sayın Fikri Işık'ın Bilim, Teknoloji ve Sanayi bakanı olduğu dönemde Gebze'de 40 yıllık gazetecilik yapan, STK'larda aktif görev yapmış birisi olarak her iki sayın bakana da Kocaeli Bölgesine bir Bilim, Teknoloji ve sanayi Müzesi kuruması için ısrar edip, dilekçeler verip, bu köşede defalarca haberler yazdım. Bu tür yazı ve haberler yazmaya da devam ediyorum.

Bilişim Fuarı açılışını takip ederken, "KOCAELİ BÖLGESİ'NE AÇILMASI İÇİN ÇABA SARF ETTİĞİMİZ BİLİM, TEKONOLOJİ VE SANAYİ MÜZESİ İLE İLGİLİ ÇABAALRIM" Bir kez daha gözümün mönünden geçti. Keşke, her İki bakanımız bu konuda çaba sarf etselerdi, müzenin kurulması gerçekleşmiş olsaydı. Ama yine de geç kalmış değiliz, bugün tarih kurumu ve RTÜK gibi kurumlardan sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Başbakan yardımcısı Fikri Işık beyin bu konu üzerinde duracağına, Türkiye'nin İkinci Bilim, Teknoloji ve Sanayi bakanın olarak Kocaeli Bölgesi'ne Bilim Müzesi kurulmasını gerçekleştireceğine inanıyorum.
BİLİŞİM FUARI'NI BELGESELLEŞTİRDİK
Geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştiren Kocaeli Bilişim Fuarı'nın açılış törenini Devri Alem Belgesel program ekibi olarak takip ettik. Açılış törenini belgesel görüntülerle ebedileştirmeye çalıştık. Gerçekten, çok güzel, ilk olması açısından çok önemli bir fuardı. Sadece 4 gün açık kalan bu fuar keşke 15 gün süreyle açık kalsaydı. Güzel, yerinde ve anlamlı bir fuar oldu. Bu fuarda çektiğimiz belgesel görüntüleri, Baştan Başbakan yardımcısı Sayın Fikri Işık'ın açıklamaları olmak üzere Bilişimde gelinen son noktayı önümüzde ki günlerde Devri Alem olarak bir çok TV programında izleyiciye aktaracağız. Fuarda emeği geçen Başta Bakan Fikri Işık olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

BİLİŞİM FUARI'NDAN NOTLAR

Fuarın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Bilişim çağına en uygun olan Kocaeli'de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 20. Yüzyıl dünya tarihinin en buhranlı yüzyılı oldu. Bir taraftan da pek çok gelişmenin art arda yaşandığı bir yüzyıl oldu. İnternetle televizyonla bu yüzyılda tanıştık. Hızlı bir çağa dolu dizgin gidiyoruz. Dijital çağı iliklerimize kadar hissetmeye başladık. Öyle bir çağdayız ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Üretim büyük oranda insandan bağımsız olacak. Artık nesneler birbiriyle iletişime geçerek üretim yapacak. Yapay zeka üretim planlamasını kendi yapacak" dedi.

SİBER GÜVENLİK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ HALİNE GELDİ

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Siber güvenlik milli güvenlik meselesi haline geldi. Almanya'da siber kuvvetler en üst seviyede orduda. Siber güvenlik yurt savunmasının ayrılmaz bir parçası. 86 milyar doları buldu siber güvenliğe harcanan para. TÜBİTAK'ta siber güvenlik merkezinde çalışmalar sürüyor. Yerli ve milli yazılımlar gerçekleştiriliyor. Kocaeli'de kodlama seferberliğini başlatmak durumundayız. Gelin bu seferberliği hep beraber başlatalım. Öncü şehir Kocaeli kodlama eğitimine önem vermeli. Hepimizin bu hassasiyeti göstermemiz gerekiyor. Kocaeli'nin altyapısı yeni açın merkezi olmak için yeterli. Tasarım ofislerimiz, 2 üniversitemiz var" diyerek sözlerini tamamladı.

AMACIMIZ KOCAELİ'Yİ BİLİŞİM VE TEKNOLOJİDE ODAK ŞEHİR HALİNE GETİRMEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ise konuşmasında, "Bu yeni dönemin en önemli unsuru bana kalırsa eşyanın ve insanlığın birbirine adapte olması, çevrimiçi olarak yaşamasıdır. Artık nesnelerin internetiyle eşyaların akıllanmasından, birbiriyle ilişki içinde olmasından bahsediyoruz. Evlerimiz akıllanıyor. Çoktandır akıllı cep telefonları hayatımızın olmazsa olmaz bir unsuru haline geldi. 3 boyutlu yazıcılarla çok yakın bir sürede adeta her evde tek kişilik fabrikalar kurulacak. Kocaeli, Türkiye'nin sanayi başkentidir. Şehrimiz yeşille barışık sanayisiyle birlikte dünyanın teknolojik gelişimine uygun bir ritimle yenilenmekte ve gelişmeye devam etmektedir. Hedefimiz bu büyük birikimi bilişim ve teknolojiye evirmek, ülkemizin ve insanlığın yükselişine daha fazla katkı sunmaktır. Amacımız Kocaeli'yi bilişim ve teknolojide de dünyanın odak şehirlerinden biri haline getirmek, ülkemizin Sanayi 4.0'a geçişine öncülük etmektir'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nihat Ergün Fikri Işık Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title