Haberler

Bilişim Zirvesi'17 Rekonomi İle Duvarları Yıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Bilişim Zirvesi'17 iş dünyası ve kamunun gösterdiği yoğun ilgiyle tamamlanırken, 2018 yılında gerçekleşecek 18. Bilişim Zirvesi için heyecan şimdiden başladı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde 7-8 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Bilişim Zirvesi'17 iki gün boyunca "Yıkıcı ve Yenilikçi Dijital Ekonomi" çerçevesinde, "REkonomi Başlıyor!" mottosuyla dijital ekonominin duvarlarını nasıl yıkmakta olduğunu gündeme taşıdı. Etkinliğin açılış gösterisinde, 2018 yılında düzenlenecek Bilişim Zirvesi'nin mottosu "Duvarın Ardı - Behind the Wall" olarak belirlendi.

Altı salonda paralel olarak gerçekleşen oturumlarda Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kanaat liderleri, kendi alanlarındaki uzmanlıklarını iki gün boyunca Bilişim Zirvesi'17'ye katılan 2379 karar verici kişi ile paylaştı. 200'ü aşkın konuşmacı ve panelistin sahne aldığı Bilişim Zirvesi, 4 bini aşkın katılım alan 18 farklı program içeriğinde, "Duvarlar yıkılırken altında kalmayın, önümüzdeki yıl sizlere duvarın ardındakileri de göstereceğiz" mesajını verdi.

Teknoloji bir yandan yıkacak, bir yandan yenileyecek

2018 Kasım ayında gerçekleşecek olan 18. Bilişim Zirvesi için şimdiden çalışmalara başladıklarını belirten Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun, yılın başında zirvenin tüm yol haritasının hazır olacağını belirtti. Aksun, önümüzdeki yıl gerçekleşecek zirvede hangi konuların masaya yatırılacağını şöyle özetledi: "18. Bilişim Zirvesi'nde yapay zekanın gelişmiş öğrenimini pek çok farklı başlıkta ele alacağız. Yapay zekanın endüstrilere etkisi ile tüm sektörlerin detaylı inceleneceği projede; öğrenen ve idrak eden sistemler ile büyük veriyi, yaratıcı yıkımı, özgün zekayı, dijital düşünen bireylerin ve organizasyonların tek dili konuştuğu ortak bir dijital zekada yüksek teknolojileri kökten inceleyeceğiz. Kasım 2018'de duvarın ardında yer alan tasarım odaklı düşüncelerden, dijital kalkınma becerilerine, zekâ ile konforlu yaşamdan, öğrenen – davranan – merak eden sistemlere, karar verebilen mekaniklerden öğrenen endüstrilere kadar ne kadar merak edilen ve hayal edilen varsa konuşacağız ve gündemi beraber belirleyeceğiz."

"Çocukluğumuzdan bu yana hayalini kurduğumuz Jetgiller'in yaşantısına tam da yaklaşmışken, temiz suya muhtaç milyonlarca insan ve topraktan söz etmeden geçemeyiz," diyen Aksun, "Dijital uçurumu oluşturan ve genişleten teknoloji, aynı zamanda bu dijital uçurumu yok da edebilir. Teknoloji, kaynakların tükenme tehlikesinin de önüne geçebilir. Teknoloji bir yandan yıkacak ama bir yandan da yenileyecektir." dedi.

Son yılların en popüler konularından güvenlik kavramının zamanla anlamının değiştiğini de vurgulayan Aksun, "Güvenlik için bile kavram ve anlamda değişim gözlüyoruz. Önceleri kişi ve kurumlar için veri güvenliği en önemli, en hassas konuydu. Şu an baktığımızda Endüstri 4.0'ın yaşantımıza kattıkları ile güvenlik başlığı altında veri güvenliği, konunun sadece ufak bir bileşenini oluşturuyor. Akıllı evlerimizin kilit sistem şifrelerinin siber saldırıya uğraması, kendi kendini yöneten araçlarımızın sistemine erişilmesi ortada bir veri olmadığı halde ciddi tehlike oluşturuyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bilişim Zirvesi İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title