Haberler

Bilkentli Elman Mecid Almanya'da Birinci Oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu 10. sınıf öğrencisi Elman Mecid Almanya'da katıldığı Uluslararası Marimba Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı.

Marimba Festiva" tarafından Nürnberg'de iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Marimba Yarışması'nın dördüncüsü 12-15 Nisan 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi. Beş kategoriden oluşan yarışmanın 14-16 yaş grubunda üçüncü kategoride yarışan Elman Mecid birincilik ödülüne layık görüldü. İkincilik ödülü verilmeyen kategoride üçüncülük ödülünü İsviçreli ve Polonyalı iki müzisyen paylaştı.

Katarzyna Mycka başkanlığındaki jüri Radoslaw Szarek, Shoko Sakai ve Slawomir Mscisz'den oluşuyordu. Elman Mecid, jüri başkanı Katarzyna Mycka tarafından yaz aylarında İsviçre ve Avusturya'da gerçekleştireceği ustalık sınıflarına tam burslu olarak davet edildi. Elman Mecid 1996'da Ankara'da müzisyen bir ailede doğdu.

Müzik eğitimine 2002'de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu Piyano Ana Sanat Dalı'nda başladı. Dört yıl Gülnara Aziz'in piyano sınıfında okuyan Elman Mecid, Türkiye'nin birçok kentinde konserler verdi. 2006-2007 öğretim yılında Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı'nda Aydın Mecid'in öğrencisi oldu. Elman Mecid, Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın en genç üyelerindendir.

2007 yılında Naci Özgüç yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ile Kreisler'in "Shön Rosmarin" adlı eserini seslendirdi. 2008'de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde bir resital verdi. 2009 yılında Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Hasan Rzaev'in "Scherzo" adlı eserini icra etti. NTV'nin canlı yayınladığı 23 Nisan programında aynı eseri seslendirdi.

2010'da Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Anadolu Senfoni Orkestrası ile Saint-Saens "Introduction et Rondo Capriccioso" seslendirdi. Mayıs 2009'da Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde düzenlenen "Pendim" Uluslararası Vurmalı Çalgılar Yarışması'nda kendi kategorisinde birinci oldu. Aynı zamanda 7 kategoriden oluşan yarışmanın tüm kategorilerinde jüriden en yüksek puan alan yarışmacı oldu.

Bu ödül sonucu Plovdiv Senfoni Orkestrası ile konser vermeye hak kazandı. Elman Mecid, Ekim 2009'da Moskova'da düzenlenen "Nutcracker" Uluslararası Genç Yetenekler Yarışması'nda dördüncülük ödülü aldı. Elman Mecid Eylül 2010'da İtalya, Fermo'da gerçekleştirilen dünyanın en önemli vurmalı çalgılar yarışmalarından biri olan 8. Uluslararası "Giornate della Percussione"de iki ayrı dalda ödüller kazandı.

Üç kategoride gerçekleştirilen yarışmaya Amerika, Japonya, Çin, Tayvan, Küba, Almanya, Belçika, Portekiz, Macaristan gibi toplam 21 ülkeden 155 yarışmacı katıldı. 16 yaş sınırı olan A grubunda iki ayrı dalda yarışarak birincilik ve üçüncülük ödüllerine layık görüldü. Final konserinde de solist olan Elman, jüri üyesi John Beck'in "Three Miniatures" adlı eserini seslendirerek bestecinin teşekkür ve takdirini kazandı. Elman Mecid yarışma boyunca Neboisa J. Živkovic, Ruud Wiener, Kevin Bobo, Peter Vulperhorst, John Beck gibi usta sanatçılarla çalışma olanağı da buldu.

Nisan 2011'de İspanya Valencia'da gerçekleştirilen "Perkulliria" 4. Uluslararası Perküsyon Yarışması'nda ikincilik ödülü kazandı. Mark Ford ve Gratiniano Murcia'nın ustalık sınıflarına katıldı. 6 Nisan 2012'de Bakü'de Rauf Abdullayev yönetimindeki Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası ile Saint-Saens'ın "Introduction et Rondo Capriccioso" ve Sarasate'nin "Zigeunerweisen" eserlerini seslendirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bilkent Üniversitesi Avusturya İsviçre Almanya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title