Bin 157 Hekim İstifa Etti
Tam Gün Yasa düzenlemesinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bin 157 hekim istifa etti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in soru önergesine verdiği yanıt, Tam Gün Yasa düzenlemesini içeren KHK'nın yürürlüğe girdiği 26 Ağustos 2011 tarihinden sonra 246 hekimin emekli olduğunu, bin 157 hekimin istifa ettiğini ortaya koydu.
246 HEKİM EMEKLİ OLDU, BİN 157 HEKİM İSTİFA ETTİ
CHP'li vekilin "Tam Gün Yasası" çıktıktan sonra kaç hekimin işinden ayrıldığı yönündeki soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 650 sayılı KHK hükümlerinin yürürlüğe girdiği 26 Ağustos 2011 tarihinden sonra bakanlık kadrolarından 246 hekimin emekli olduğunu, bin 157 hekimin de istifa ettiğini bildirdi.
26 HEKİM ÜCRETSİZ İZNE AYRILDI
Doğum, yurt dışı görevlendirme, hastalık mazereti ve eğitim amaçlı ücretsiz izine ayrılanlar hariç 26 hekimin ücretsiz izne ayrıldığını belirten Sağlık Bakanı, "Bu uygulamalar sonrasında muayenehanesini kapatarak tam güne geçen hekim sayısı ise 508'dir" dedi.
YAKLAŞIK 4 BİN HEKİMİN ATAMASI YAPILDI
Sağlık Bakanı Akdağ, bakanlık kadrolarından 27 Ağustos 2011 ila 21 Kasım 2011 tarihleri arasında bin 157 hekim istifa etmiş olmasına rağmen bu tarihler arasında 3 bin 706 hekimin atamasının yapıldığını bildirdi. Sağlık Bakanı, "Açıkça görüleceği üzere kamudaki hekim sayısında herhangi bir azalma söz konusu değildir. Üniversite hastanelerinden istifa eden hekimlerin kayıtlarının ise ilgili kurumlardan temin edilmesi gerekir" dedi.
TAM GÜN YASASI NEDİR?
Üniversitelerde ve devlet hastanelerinde görev yapan sağlık personelinin tam gün görev yapmasını ön gören, başka özel bir sağlık kurumunda görev yapmasına engel olan yasa, doktorların büyük tepkisine yol açmıştı.
Hem özel muayenehanesi olan hem de devlet hastanesinde çalışan bir çok hekim söz konusu kanundan rahatsız olmuştu.
Sağlık Bakanlığı ise çıkardığı kanunu şu sözlerle savunmuştu:
"Tam gün çalışma, sağlık hizmetlerinde verimlilik sağlayacak. Mesai sonrasında da hizmet verilmeye devam edeceğinden Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte giderek azalmaya başlayan hasta kuyrukları ve yığılmalar daha da azalacak. Halkımızın aldığı sağlık hizmeti daha nitelikli hale gelecek. Bu kanunun ana amacı, halkımıza yüksek standartta ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmayı sağlamaktır. Tam Gün Uygulaması ile hekimler bütün mesaisini çalıştıkları yere odaklayacakları için hizmet kalitesi ve verimlilik artacak. "
Ankara