Haberler

Bir Dakikalık Empati

Abone Ol

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Engeliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte MHP'li Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli'nin de bulunduğu katılımcılar, engellilerin yaşadığı sıkıntıları görmek amacıyla bir dakika boyunca tekerlekli...

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Engeliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte MHP'li Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli'nin de bulunduğu katılımcılar, engellilerin yaşadığı sıkıntıları görmek amacıyla bir dakika boyunca tekerlekli sandalyede oturdu.

Marmaris Zihinsel özürlü Öğretilebilir ve Eğitilebilir Çocukları Koruma ve Eğitimlerini Sağlama Derneği, Engeliler Haftası kapsamında "Bir Dakikalık Empatiö adı altında etkinlik düzenledi. Atatürk Meydanı'ndaki etkinlikte konuşan Marmaris Zihinsel özürlü Öğretilebilir ve Eğitilebilir Çocukları Koruma ve Eğitimlerini Sağlama Derneği Başkanı Ayhan Dursun, hedeflerinin daha çok eğitim dalında daha geniş bir coğrafyada daha çok çocuğa ulaşarak onları topluma kazandırmak olduğunu belirtti. Dursun, "Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 3'ü yani (yaklaşık 170 milyon kişi) zihinsel engellilerden oluşuyor. Türkiye'de ise 9 milyon engelli olduğu tahmin ediliyor. Bu nedenle toplum olarak görevimiz çok büyük. Dernek olarak bu engelleri görmezden gelen, sevmeyen ve üretmeyenlerin gerçek özürlüler olduğunu biliyoruz. Engelli insanlar eğitilmek istiyor. Bu toplumda ben de varım diyorö dedi. Dursun, konuşmasının ardından törene katılanları engellilerin yaşadığı sıkıntıları görmeleri amacıyla bir dakikalığına tekerlekli sandalyede oturmaya davet etti.

Dursun'un çağırsı üzerine diğer katılımcılarla birlikte bir dakika tekerlekli sandalyede oturan Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli,

"Engelli olmak büyük çoğunlukla insanın elinde değil ama önemli olan gönül ve vicdan engelli olunmasınö dedi. Herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkati çeken İspirli, "Biz bugün burada bir dakikalık bir empati yaparak bu sandalyelere oturduk. Allah kimseyi bu sandalyelere muhtaç etmesin. Toplumumuzun bu tür konulara biraz daha duyarlı olmasını, gönüllerini ve vicdanlarını engelli vatandaşlarımızdan esirgememesini istiyorumö diye konuştu.

Marmaris İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan da toplum olarak acımanın ötesinde bu vatandaşlarımıza imkan ve olanak sağlamamız gerektiğini söyledi. Cihan, "Engelliler de bizim insanımız, toplumumuzun bir ferdi. Elimizden geldiğince hayatlarını kolaylaştıracak çözümler bulmak için kendileri ile ortak çalışmalar yapmalıyızö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris İspirli Marmaris Politika Beldibi Güncel Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title