Haberler

Bir Yasama Yılı Böyle Geçti: 138 Birleşim Yaptı

Abone Ol

Meclis, 23. Dönemin 2. Yasama Yılında Yoğun Bir Çalışma Temposuna Sahne Olurken, Genel Kurul 138 Birleşim Yaptı. Meclis'te 6 Araştırma Komisyonu Kuruldu.

Meclis, 23. dönemin 2. yasama yılında yoğun bir çalışma temposuna sahne oldu.

Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili kararını vermesinin ardından 1 Ekim'e kadar tatile giren Meclis, 23. dönemin 2. yasama yılını yoğun bir mesaiyle geçirdi. Türban tartışmaları, AKP hakkındaki kapatma davası nedeniyle zaman zaman sinirlerin gerildiği Meclis, 2. yasama yılı boyunca 138 birleşim yaptı. 116 tasarı ve teklifi yasalaştıran Meclis yine 2. yasama yılında 6 araştırma komisyonu kurdu. Araştırma komisyonları büyük ölçüde çalışmalarını tamamlayarak raporlarını Meclis Başkanlığı'na sunarken, Uyuşturucu, Çevre sorunları ile Sav'ın dinlendiği iddialarını araştırma komisyonu çalışmalarını yeni yasama yılında sürdürecek.

-GENSORU ÖNERGELERİ-

Muhalefet 23. dönemin 2. yasama yılında gensoru mekanizmasını da çalıştırdı. İlk gensoruyu MHP gıda fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek Tarım ve Köyişleri Bakanı hakkında verirken CHP ise 1 Mayıs olayları, Sabah-Atv satışı ihalesi ve Bağdat'da düşen Türk uçağıyla ilgili iddiaları gensoruyla Meclis gündemine taşıdı. 1 Mayıs olaylarıyla ilgili Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında gensoru veren CHP, Sabah-Atv satışıyla ilgili iddialar konusunda da yine Başbakan hakkında gensoru verdi. CHP, Bağdat'ta düşen ve 27 Türk işçisinin yaşamını yitirdiği Moldova uçağıyla ilgili de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında gensoru verdi. Muhalefetin gensoruları Meclis'te iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 23. dönemin 2. yasama yılında CHP ayrıca Telekulak iddialarıyla ilgili de soruşturma önergesi verdi. Soruşturma önergesi de yine iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

-VEKİLLER SORDU İKTİDAR BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU CEVAPLAMADI-

23. dönemin ilk iki yasama yılında muhalefet partilerine mensup milletvekilleri 943 sözlü, 4 bin 697 yazılı soru önergesi verdi. Bakanlar ise sözlü soru önergelerinden 391'ine, yazılı soru önergelerinden ise 2 bin 237'sine yanıt verdi.

-770 BİN 424 KİŞİ ZİYARET ETTİ-

Meclis'i 23. dönem 2. yasama yılında 770 bin 424 kişi ziyaret etti. Ziyaretçiler, gerek Meclis grup toplantılarında gerekse diğer günlerde Meclis'e yoğun ilgi gösterdi.

-TOPTAN 4 BİN 948 KİŞİYLE GÖRÜŞTÜ-

Meclis Başkanı Köksal Toptan ise göreve başladığı günden itibaren toplam 4 bin 948 kişi ile görüştü. Toptan, yine görevde bulunduğu süre içerisinde 58'i yurt içi, 12'si yurtdışı olmak üzere 70 ziyaret yaptı. Toptan aynı zamanda 8 devlet başkanı, 14 parlamento başkanı, 6 başbakan, 10 bakan, 3 parlamento komisyonu heyeti, 59 büyükelçi, 14'ü yabancı temsilcilerden oluşan çeşitli heyetlerle olmak üzere 114 görüşme yaptı. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title