Haberler

Birlik ve Beraberlik Sembolü Olarak Hoca Ahmet Yesevi" Paneli

Abone Ol

ANKARA (İHA) – Ankara’da “Birlik ve Beraberlik Sembolü Olarak Hoca Ahmet Yesevi” paneli gerçekleştirildi.

ANKARA (İHA) – Ankara'da "Birlik ve Beraberlik Sembolü Olarak Hoca Ahmet Yesevi" paneli gerçekleştirildi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı ile Gazi Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen "Birlik ve Beraberlik Sembolü Olarak Hoca Ahmet Yesevi" paneli gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi Konser Salonu'nda düzenlenen panele Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da katıldı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız'ın başkanlığında gerçekleşen panelde konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zulfikar Güngör ve Dr. Hayati Bice yer aldı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız, son zamanlarda birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Yıldız, söz konusu panelin temasının ise birlik ve beraberlik olarak seçilmesinin anlamlı olduğunu kaydederek, "Biz ve bizim tarihimizde kurucu atamız manevi babamız ve bizim beraberliğimizin sembolü Hoca Ahmet Yesevi hazretlerini bu yıl UNESCO Hoca Ahmet Yesevi yılı faaliyetleri kapsamında bu mekanda anmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Panelde konuşması olarak ilk sözü alan Dr. Hayati Bice, "Bizim gönül coğrafyamızda son 10 yıldır çok ciddi olaylar oluyor" ifadelerine yer vererek, "Dün gece Halep'te sıkışmış olan soydaşlarımızın uğradığı sıkıntıları düşününce zaten gönlüme gelen bir hikmet oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Bice, Hoca Ahmet Yesevi'nin bugünün dünyasında da insanlara nasihat eden öğütler veren bir tasavvuf büyüğü olduğunu kaydetti.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zulfikar Güngör ise birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, "Bu coğrafya Suriye gibi Irak gibi Somali gibi coğrafyaların sığınabileceği huzuru liman bu limanı da yok etmek isteyenler var ama bu liman var olmaya devam edecek" mesajını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Gazi Üniversitesi Hayati Bice Musa Yıldız Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title