Haberler

Bisiklet Festivali Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

"Keşan Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali" bugün start aldı.

Keşan Belediye Başkanlığı ile Keşan Doğa Çevre Kültür Derneği (DOÇEK) tarafından düzenlenen ""Keşan Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali " 14 Eylül 2012 Cuma günü start aldı.

Saat 11.00'de Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde toplanan ve kayıt edilen Keşan dışından gelen 175 ve Keşan'dan 25 olmak üzere toplam 150 bisikletçiye Keşan Belediyesi tarafından saat 12.00'de Gölbaşı Restaurant'ta öğle yemeği verildi.

Burada bir konuşma yapan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, bu tür bir festivalin Trakya'da ilk defa Keşan'da düzenlendiğini belirterek " Keşan Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali, Keşan Belediyesi ve DOÇEK tarafından ortaklaşa olarak düzenlendi. Ayrıca bu etkinliğe, Çamlıca Belediyesi'nin destek verdiğini, Saral City, Kartur,Cafe Keşan, Delta Bisiklet, İşçimen Hotel, Emere Elektronik ve Telekom ve Elit Yapı sponsor oldu. Türkiye'nin dört bir yanından bisikletçiler katılıyor. Keşan, Saros Körfezi ve Korudağ'ın güzelliklerini birlikte pedal çevirerek geçeceğiz. Bu kadar bisikletçiyi Keşan'da ağırlamaktan çok mutluyuz. Bu etkinliğe Keşan dışından 175 ve Keşan'dan 25 olmak üzere toplam 200 bisikletçi arkadaşımız katılıyor" dedi.

Gölbaşı Restaurant'ta düzenlenen yemeğe Keşan Kaymakamı Bekır Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Engin Sakallıoğlu, Keşan Belediyesi Encümen Üyeleri Zeynep Gürel ve Alemdar Özbay, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ve DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ile 200'e yakın bisikletçi katıldı.

Yemeğin ardından tekrar Cennet Bahçesi'ne gelen bisikletçilere burada bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, öncelikle bu nezih topluluğu Keşan'da görmekten çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek "Hepiniz hoş geldiniz. Bu organizasyonda hemşehrim doğasever Hakan Eşme böyle bir organizasyonda bizimle işbirliği yaptığı için teşekkür ediyorum sizlerin huzurunda. Sizlerin Avrupa'nın herhangi bir gelişmiş ülkelerindeki herhangi bir topluluktan hiçbir farkınız olmadığını görüyorum. Demek ki bizler de bir şeyiz artık. Çevremizi doğayı koruyup gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak hepimizin hedefi olmalı. Bunu siz zaten şiar edinmişsiniz. Sizlere 3 gün boyunca iyi geziler diliyorum. Bunun devamını da umarım seneye ve daha sonraki senelerde devam edeceğiz. Hepinize başarılar dilerim. Bu bir yarış değildir, bu bir birlikteliktir.Topluma doğayı çevreyi sevdirmek hedefiniz. Hepinize 3 gün sağlıklı ve eğlenceli günler diliyorum" dedi.

Daha sonra Özcan tarafından verilen startla 200 bisikletçi festivalin başlangıcını gerçekleştirdi.

14 Eylül'de başlayan Bisiklet Festivalİ'nin programı şöyle;

14 EYLÜL

Saat : 11.00- Kayıt Kabul (Mehmet Gemici Cennet Bahçesi)

Saat : 12.00- Açılış ve öğle yemeği

Saat : 13.30- Keşan'dan ayrılış

Saat : 14.00-Kelatepe'den Rotaya giriş

Saat : 16.00- Şükrüköy Çay Molası

Saat : 16.30- Şükrüköy Çamlıca üzerinden Korudağ

Saat : 19.30- Gökçete Kamp Alanı

Saat: 20.00- Çadırların kurulması

Saat : 20.30- Akşam Yemeği

15 EYLÜL CUMARTESİ

Saat : 08- Kahvaltı

Saat :09.00- Kamptan İbrice'ye hareket

Sat : 10.00- İbrice

Saat : 11.00- Erikli

Saat: 11.30- Erikli'den hareket

Saat :12.30- Mecidiye Öğle Yemeği

Saat: 14.00- Mecidiye'den Kartalkaya'ya hareket

Saat: 16.00- İbrice Yangın Kulesi

Saat : 16.30- Yangın Kulesi'nden hareket

Saat : 17.30- Kamp alanına varış

Saat : 18.00- Serbest Zaman

Saat 19.30 Akşam Yemeği

16 EYLÜL PAZAR

Saat : 08.00-Kahvaltı

Saat : 09.00- Çadırların Toplanması

Saat: Korudağ'a doğru hareket

Saat : 12.00- Çamlıca Öğle Yemeği

Saat: 14.00- Keşan Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'ne hareket

Saat : 15.00- Etkinlik sonu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çamlıca Keşan Eylül Eşme Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title