Haberler

Bitki Müzesi Ziyaretçi Bekliyor

Abone Ol

Hatay'da restore edilen 22 odalı Antakya Evi, Tıbbı Bitkiler ve Aromatik Bitkiler Müzesi'ne dönüştürüldü.

Hatay'da restore edilen 22 odalı Antakya Evi, Tıbbı Bitkiler ve Aromatik Bitkiler Müzesi'ne dönüştürüldü. Amanos Dağları'nda yetişen bin 861 tür bitkiden endemik olan 280 çeşidinin bu müzede sergilenmesine başlandı.

Hatay Valiliği İl Özel İdaresi'nce Kurtuluş Caddesi'nde 22 odalı Antakya Evi kamulaştırılıp tarihi dokusuna uygun olarak restore edildi. Bina 4'ü kapalı 1'i açık sergi salonu, kafeterya ve konuk evi olarak düzenlendi. Tıbbı Bitkiler ve Aromatik Bitkiler Müzesi yapılan konakta, Hatay sınırları içinde bulunan Amanos Dağları'nda yetişen bin 861 tür bitkiden, dünyada sadece bu yörede yetişen endemik 280 türünün sergilemesine başlandı. Müzede cam kavanozlar ve el örgüsü sepetlerde adaçayı, civanperçemi, tilki üzümü, oğulotu, fesleğen, defne, kantaron, karabaş otu, hartlap, çakşır kökü, meyan kökü, taş nanesi, böğürtlen kökü, erguvan yaprağı, pelin otu, asma, hatmi gülü, ebegümeci ve ölmez çiçeği gibi tıbbi ve aromatik bitkiler öne çıktı. Bitkilerin örneklerinin yanı sıra büyük ebatlardaki fotoğrafları da izlenime sunuldu. Bitkileri tanıtan video görüntüler ve slaytlar hazırlandı. Bu özel müzeyi ziyaret eden kişiler, arzu etmeleri halinde tarihi atmosfer içindeki kafeteryada şifalı bitkilerin çayları içip değişik lezzetleri tatma imkanı buldu.

Hatay Valiliği, Tıbbı Bitkiler ve Aromatik Bitkiler Müzesi'ne dönüştürülen Antakya Evi'nin yakınındaki bir binanın Hatay Esnaf Odaları Birliği'nce restore edilip, kentteki aktarların burada faaliyet göstermesi için çalışma başlattı. - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antakya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title