Haberler

Bitkisel Üretim Genel Müdürü Akdamar Açıklaması

Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mesut Akdamar, "Ekonomik hayvancılık yapmak için böyle besin değeri yüksek meralarımıza ihtiyaç var. Hayvancılığın maliyetinin yüzde 70'i yemdir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mesut Akdamar, "Ekonomik hayvancılık yapmak için böyle besin değeri yüksek meralarımıza ihtiyaç var. Hayvancılığın maliyetinin yüzde 70'i yemdir. Bu rakamı düşürmek için üreticilerimize ellerimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Kırıkkale'nin Keskin ilçesi Yoncalı Köyü'nde düzenlenen "Yoncalı Köyü Mera Islah Projesi" açılış töreninde konuşan Akdamar, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tarımın değerinin gün geçtikçe daha çok arttığını söyledi.

İnsanoğlunun yaradılışı itibariyle mutlaka tarımsal gıda tüketmek zorunda olduğunu ifade eden Akdamar, şöyle konuştu:

"Bu da tarımın öneminin hiçbir zaman kaybetmemesini, bizim için önemli olmasını ortaya koyuyor. Meralarımız köylerimiz için çok önemli. Hayvanlarımızın büyümesi ve beslenmesi açısından önemli. Ekonomik hayvancılık yapmak için böyle besin değeri yüksek meralarımıza ihtiyaç var. Hayvancılığın maliyetinin yüzde 70'i yemdir. Bu rakamı düşürmek için üreticilerimize ellerimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İç Anadolu'muz ve yurdumuzun neredeyse her bölgesi hayvancılığa coğrafi olarak uygun. Ancak bu hayvancılığı üreticilerimiz için daha uygun hale getireceğiz."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz ise Kırıkkale'nin yaklaşık 44 bin hektar mera alanına sahip olduğunu belirtti.

Bu yıl tamamlanacak olan tespit çalışmalarıyla bu rakamı 49 bine çıkartmayı hedeflediklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar 7 köyümüzde toplam 15 bin 603 dekar alanda ıslah çalışmaları yapılmıştır. Halen Keskin ilçemiz Yoncalı ve Cinali köyleri ile Sulakyurt ilçemiz Sofular Köyü'nde toplam 11 bin dekar alanda ıslah çalışmalarımız devam etmektedir. Şu an projesini yürüttüğümüz Yoncalı Köyü'nün toplam merası 4 bin 100 dekardır. Buradaki ıslah çalışmaları 2015 yılından itibaren bin 100 dekar alanda suni mera tesisi, 3 bin dekar alanda ise üstten gübreleme şeklinde yürütülmektedir. Bu mera ıslah projemizde 120 ton gübre, 4 ton tohum kullanılmıştır. Proje kapsamında gölgelik ve kaşınma fırçası yapılmıştır. Ayrıca meralarımıza çeşmelerde yapıyoruz. Projenin bütçesi 554 bin lira. Şu ana kadar 230 bin lirası kullanılmıştır."

Konuşmaların ardından Bitkisel Üretim Genel Müdürü Akdamar ve beraberindekiler mera alanında incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Yoncalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title