Haberler

Bitlis Eski Vali Yardımcısına Görevi Kötüye Kullanmaktan Ceza

Abone Ol

Bitlis Valiliği'nde eşi, koruması, sekreteri ve muhasebe memuru ile birlikte kahvaltı yaparken, eski İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Gülçimen'in fotoğraf çekmesine sinirlenerek kafa atan eski Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi'ye Bitlis 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi 5 ay hapis cezası verdi.

Bitlis Valiliği'nde eşi, koruması, sekreteri ve muhasebe memuru ile birlikte kahvaltı yaparken, eski İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Gülçimen'in fotoğraf çekmesine sinirlenerek kafa atan eski Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi'ye Bitlis 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi 5 ay hapis cezası verdi. Bu da, 3 bin lira para cezasına çevrildi.

Olay, Bitlis'te 21 Haziran 2011 tarihinde meydana geldi. Vali Yardımcısı Çelebi, makam sekretaryasında kahvaltı yapan, aynı zamanda muhasebe bölümünde çalışan eşi F.Ç., sekreteri G.E., muhasebe memuru S.Ş. ve koruması M.Ç.'yi fotoğraflayan İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülçimen ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte Vali Yardımcısı Çelebi, Gülçimen'e kafa attı. Gülçimen de kendisine kafa atan Vali Yardımcısına yumruk atarak onu itti. Tarafların birbirlerinden şikayeti üzerine olay adliyeye yansıdı. Vali Yardımcısı Çelebi'ye 'Basit yaralama' suçundan 1 yıl, olaydan sonra başka göreve atanan İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülçimen hakkında ise, 'Özel hayatın gizliliğini ihlal ve basit yaralama' suçlarından 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gülçimen hakkında Bitlis 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi geçen yıl beraat kararı verdi. Aynı mahkeme eski Vali Yardımcısı Çelebi'yi ise 2 bin lira para cezasına çarptırdı. Bu ceza ertelendi.

Bitlis'te görülen Vali Yardımcısı Çelebi hakkındaki ikinci dava ise, geçen Cuma günü sonuçlandı. Halen Eskişehir Çifteler İlçesi Kaymakamlığı görevini yürüten Süleyman Çelebi'yi yargı kararını uygulamadığı, 'Görevi Kötüye Kullanmak' suçu işlediği gerekçesiyle 257/1 maddesi uyarınca 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim, sanığa verilen cezadan yargılama sürecindeki davranışları, failin geçmişi, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri göz önünde bulundurularak 1/6 oranında indirim yaparak, Çelebi'ye 5 ay hapis cezası verdi. Bu da paraya çevrildi

Açıklama yapan Vedat Gülçimen'in avukatı Mezher Yürek, müvekilinin yaşanan kavga yüzünden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne geçici görevle gönderildiğini dava neticesinde, müvekkilinin eski görevine iadesi yönünde mahkemenin karar verdiğini ancak, bu kararın süresi içersinde uygulanmadığını belirtti. Avukat Yürek, bu nedenle de Çelebi'nin görevini kötüye kullanarak suç işlediğini gerekçesiyle, Bitlis 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce 5 ay hapis cezasına çarptırıldığını, bu cezanın da 3 bin TL para cezasına çevrildiğini söyledi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Bitlis Valiliği Mezher Yürek Çelebi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title