Haberler

Bitlis'te Nesli Tükenmek Üzere Olan 'Benekli Anadolu Semenderi' Görüntülendi

Güncelleme:
Abone Ol

Bitlis'te görev yapan asker, endemik tür olan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan 'benekli Anadolu semenderi'ni cep telefonu ile görüntüledi.

Bitlis, Muş, Bingöl ve Malatya'da yaşadığı belirtilen ve halk arasında 'yağmur gelini' ya da 'yağmur gelinciği' olarak adlandırılan 'benekli Anadolu semenderi', Kıdemlı Başçavuş Ertürk tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

BÖLGEDE CİDDİ BİR YABANİ HAYVAN VARLIĞI SÖZ KONUSU

Ertürk, semenderi ilk gördüğünde önce bir kertenkele türü olarak algıladığını, araştırdığında ise endemik semender olduğunu fark ettiğini söyledi. Semenderin bir süre sonra taşların arasına girererek kaybolduğunu anlatan Ertürk, bölgede ciddi bir yabani hayvan varlığı bulunduğunu, kendisinin de bu tür hayvanlara karşı ilgisinin olduğunu belirtti.

ANADOLU SEMENDERİ NEDİR?

Boyu 14-19 cm olan Anadolu semenderinin kuyruğu özellikle son kısımlarda yanlardan basık ve yüzmeye elverişlidir. Sırta koyu kahverengiden siyaha doğru değişir, üzerinde sarı, bazen de kırmızı benekler bulunur. Karın taraf siyahımsı gri olup, orta kısımda kuyruk altına kadar uzanan kırmızı şerit bulunur. Malatya ve civarında halk arasında 'yağmur gelini' veya 'yağmur gelinciği' olarak bilinir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kavakbaşı Malatya Bitlis Mutki Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (25)

telephone:

askerde telefonun ne işi var acaba

Yanıtla294
Silvan Anadolu Emlak:

Diyarbakır-Silvan Dağ köylerinde sulak alanlarda Bulunmaktadır. Köy Olarak Onbaşılar Gökçe Tevek bölgesinde Asırlardır Yeşil alan ve Kaynak suları civarında bulunmaktadır.

Yanıtla011
şems:

beneklerindeki zehirler insanı 3 dk da felç edecek kadar etkili

Yanıtla36
Hamza:

Isde anlatmak istedigim tam budur. Ya askerimizi isirsa birsey olsa.

00
KOZANLI:

NEYSE FENERBAHÇELİYMİŞ SORUN YOK SALIN GİTSİNN :))

Yanıtla17
Yeter artık:

Endemik tür diyor nesli tükenmekte diyor adam taşla ezmekten bahsediyor işte bu evet belki de hazır toplum bu kadar ayrılmışken bir de IQ seviyelerine göre ayrılalım da biraz huzur bulalım

Yanıtla44
Zafer:

Ben bunun adını milli semender yada hain olmayan semender koyalım

Yanıtla52
asdie:

vatan milet bayrak di, n kuran allah kitap adı altına sıgınıp halkı dolandıran kişilik koyalım bence kardeş

22
Bay:

Demekki üniversiteler yatıyor onlar hariç herkes rastlamış bu hayvancağıza.Neslide tükenmiyormuş anladığımız kadarı ile iyi haber bu olsa gerek

Yanıtla24
alıcı:

satsınlar alalım evde besleriz biz

Yanıtla60
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title