Haberler

BM'de utanç günü! Elinde on binlerce masumun kanı olan Netanyahu dünyaya seslendi

Güncelleme:
Abone Ol

ABD'nin New York şehrinde düzenlenen BM Genel Kurulu'nda bir skandala imza atıldı. Gazze ve Lübnan'da saldırılara devam eden İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Netanyahu, "İran'a karşı yaptırım çağrısı yapıyorum. Vatandaşlarımız güvenli bir şekilde evine dönene kadar durmayacağız. Lübnanlılara şunu söyledim; sizinle değil Hizbullah ile savaştayız." dedi.

İsrail ordusu, Gazze'de devam ettiği katliamın yanı sıra Lübnan'da da saldırılarını artırdı. Dünyanın gözü önünde vahşet aralıksız sürerken, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda skandal yaşandı. İsrail Başbakanı Netanyahu, protestocuların arasından BM binasına gelerek konuşma yaptı.

Netanyahu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Hanımefendiler ve beyefendiler. Bugün bu sene buraya gelmeyi planlamıyordum. Ülkem bu sene bir savaşta. Bize karşı yapılan yalanları ve iftiraları duyduktan sonra ki bazılarını buradaki kişiler yaptı. Buraya gelmemdeki sebep, halkım için konuşmak, ülkem için konuşmak, hakikati anlatmak. İsrail barış istiyor. İsrail sukunet istiyor. İsrail zamanında barış yaptı ve yine yapacak. Ancak barbar düşmanlarla karşı karşıyayız ve bizim kendimizi savunmamız gerek. Düşmanımız bizi yok etmek istiyor. Medeniyetimizi yok etmek istiyor.

"VATANDAŞLARIMIZ EVİNE DÖNENE KADAR DURMAYACAĞIZ"

Vatandaşlarımız güvenli bir şekilde evine dönene kadar durmayacağız. Lübnanlılara şunu söyledim; sizinle değil Hizbullah ile savaştayız. Bu yıl buraya gelmeye niyetim yoktu. Ülkem savaşta yaşam mücadelesi veriyor. Buradaki kayıtları düzeltmek için gelmeye karar verdim. İsrail barış arıyor. Suudi Arabistan'la normalleşme anlaşması 7 Ekim'deki Hamas saldırısının öncesinde çok yakındı. Ancak İsrail, İran tarafından organize edilen savaş cephelerinde kendini savunmak zorunda kaldı. İran bizi vurursa, biz de İran'ı vururuz. İran'da, İsrail'in ulaşamayacağı bir yer yok. Savaşı kazanıyoruz.

İRAN İÇİN YAPTIRIM ÇAĞRISI

İran'ın nükleer silah sahibi olmasını engellemek için BM Güvenlik Konseyi'ne İran'a yaptırım uygulama çağrısı yapıyorum. İsrail, İran'ın nükleer silah sahibi olmaması için elinden gelen her şeyi yapacak. İsrail, Hamas'ın 40 bin üyesinin yarısından fazlasını öldürdü ya da ele geçirdi, Hamas füzelerinin yüzde 90'ını imha etti.

"HAMAS SİLAHLARI BIRAKIRSA SAVAŞ SONA ERİR"

Hamas Gazze'de iktidarda kalmaya devam ederse yeniden toparlanır ve yeniden İsrail'i vurur. Gazze'de barış içinde yaşamaya kararlı, yerel bir yönetimi desteklemeye hazırız. Hamas teslim olur, silahları bırakır, rehineleri teslim ederse savaş sona erer.

"BİZ KENDİMİZİ SAVUNUYORUZ"

Vatandaşlarımız güvenle ülkelerine dönmeden rahat etmeyeceğiz. Kuzey sınırımızda bir terör ordusunu kabul etmeyeceğiz. Savaşı Hizbullah seçti, İsrail'in bir seçim hakkı yoktu. İsrail'in dışlanmış oluşu BM için bir lekedir. Biz Gazze'de tek bir masumun ölümünü bile görmek istemiyoruz. Bu bir trajedidir. Biz kendimizi savunuyoruz. Uluslararası Ceza Mahkemesi savcıları antisemitist."

TÜRK HEYETİ SALONU TERK ETTİ

Türk heyeti ve birçok delegasyon, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu hitabını salonu terk ederek protesto etti. Birçok delegasyonun, Türk heyetine eşlik ettiği ve salonun önemli ölçüde boşaldığı görüldü. Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı seslerin yükseldiği de duyuldu.

BM'DE KONUŞMASINA İZİN VERİLMESİ TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Kerim Han tarafından "savaş suçu" işlediği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı alınması istenen Netanyahu'nun BM'ye hitap etmesine izin verilmesi eleştirilere neden olmuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Binyamin Netanyahu New York Güncel İsrail Lübnan Gazze İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (70)

Mert Kalyoncu:

Kusura bakmayın ama adam haklı.. Bizim ülkede Hamas'ın ve Hizbullah'ın yaptıkları görmezden geliniyor. Terör örgütü ile müzakere olmaz.

Yanıtla46073
Zafer yılmaz :

Mert Kalyoncu:coluk cocuk masum binlercesini öldüren israili hak verenin gideceği tek yer cehennemdir.Filistin topraklarına işgal etmesiyle başlayan bu serüvende, İsrail ve ABD desteğiyle 3.dünya savaşına yelken açmakta.Neyin savunucusunuz.

010
Yalçın Şen:

adam haklı değil Hamas'tan sonra şimdide Hizbullah'a saldırdı yarın da Türkiye Hamas'a yataklık ediyor diyip ABD ile Güney doğuyu bombalamaya baslacaklar. amaç büyük İsrail bunun dışında hamasmiş hizbullahmis hepsi hikaye...!

09
Yusuf Aydin:

Hizbullah zaten İsrail’in kendi kurduğu örgüt İsrail’e çalışıyor bak İsrail hizbullahı bahane ederek Lübnan’ı vuruyor yarında aynısını bahane edip mısırı vurucak halen anlamadın mı konuyu ?

06
Cengiz Tüzüner:

Dünyada ki gelmiş geçmiş tek içi boş bir yorum.

06
Sinan Karaaslan:

hamas dediğin filistinin sahibi olanlar, adam neyi haklı

06
Bilmem ki:

Boş yapma kesss

05
Sinan Bulduk:

Sksn hamas

05
Sinan Bulduk:

Senin

04
Murat Aydın:

oştttttttt

03
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title