Haberler

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Lübnan için Acil Ateşkes Çağrısı

Güncelleme:
Abone Ol

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'da İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin tırmanması üzerine acil ateşkes çağrısında bulundu. Guterres, savaşın önlenmesi ve Lübnan'ın egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

(ANKARA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'da İsrail ve Hizbullah arasında tırmanan gerilime ilişkin "acil ateşkes çağrısında" bulundu.

BM Genel Sekreteri Guterres, sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yaptığı açıklamada, Lübnan'da İsrail ve Hizbullah arasında tırmanan gerilime ilişkin "acil ateşkes çağrısında" bulundu. Guterres, "Lübnan'da her ne pahasına olursa olsun topyekün bir savaşın önlenmesi ve Lübnan'ın egemenliği ile toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini" ifade etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Birleşmiş Milletler Antonio Guterres Dış Politika Orta Doğu Güvenlik Politika Güncel İsrail Lübnan Dünya Orta Doğu Güvenlik Dış Politika Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title