Haberler

Lübnan için ilk kez "cehennem" kelimesini kullanan Guterres'ten BM konseyinde tarihi çağrı

Güncelleme:
Abone Ol

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in saldırıları sonucu bir günde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Lübnan ile ilgili "Cehennem" tabiri kullanarak uyarıda bulundu. Tarafların derhal düşmanlıkları sona erdirmesi çağrısı yapan BM Genel Sekreteri, "Lübnan halkı, İsrail halkı ve dünya halkları Lübnan'ın bir başka Gazze olmasını göze alamaz" diye ekledi.

Birleşmiş Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, " Orta Doğu'daki Durum" başlığıyla düzenlenen BM Güvenlik Konseyi'nde, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmaların Lübnanı "cehenneme dönüştürebileceği" uyarısında bulundu. Genel Sekreter, "Lübnan'da cehennemin kapıları aralanıyor. Dün Genel Kurul'a söylediğim gibi, hepimiz bundan endişe duymalıyız. Lübnan uçurumun kenarında." ifadelerine yer verdi.

SİLAHLI KUVVETLERİ GÜÇLENDİRECEKLER

Lübnan'ın egemenliğine saygı gösterilmesi gereğine değinen Guterres, Lübnan Silahlı Kuvvetleri'ni güçlendirmeye yönelik tüm çabaları desteklediklerini belirtti. Antonio Guterres, ekim ayından bu yana, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar nedeniyle, Lübnan'da yaklaşık 200 bin ve İsrail'in kuzeyinde 60 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bilgilerini paylaştı.

"EN KANLI GÜNDÜ"

"Pazartesi günü Lübnan'da bir nesildir yaşanan en kanlı gündü." diyen Guterres, Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı'nı kaynak göstererek, pazartesi ve salı günü İsrail'in saldırıları sonucu, 50'si çocuk ve 94'ü kadın olmak üzere 569 kişinin öldüğünü, 1800'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Tarafların derhal düşmanlıkları sona erdirmesi çağrısı yapan BM Genel Sekreteri, "Lübnan halkı, İsrail halkı ve dünya halkları Lübnan'ın bir başka Gazze olmasını göze alamaz." diye ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Birleşmiş Milletler Savaş ve Çatışma Antonio Guterres İnsan Hakları Orta Doğu Güvenlik Politika İsrail Lübnan Güncel Dünya Gazze Savaş ve Çatışma Orta Doğu İnsan Hakları Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Hakan:

dunya muslumanlar UYANIN hadi hep beraber CIHAD

Yanıtla22124
Altay Bozkurt:

ABD YILANIN BAŠI !! TAVŠANA KAC TAZIYA TUT. HERZAMAN AYNI SENARYO.

14
Yalçın Şen:

bunlar anlaşmış lar israil vurmaya devam ediyor BM gibi büyük kuruluşlar İsraile karsiymis gibi aciklamalar yapıyorlar aylardır. hiç bir adım yok sadece açıklama var.

Yanıtla1121
Sonby Erdm:

demekki neymiş ilim ve bilimden gidilmeyen yol böyle olur

Yanıtla5237
Veysi Ataş:

İsrail ortadoguyu kana buluyor biz ise ulkemizde galatasarayi fenerbahceyi konuşuyoruz. Twitterda gündem sadece futbol...gözümüz ne zaman açılacak?

Yanıtla567
Murat ÖREN:

Lübnan'a İsrail değil ABD operasyon yapıyor. Asıl katiller ABD senatosunda...

Yanıtla269
Hüsnü CAN:

1. Dunya savasindan sonra milletler cemiyeti calismadigi icin 2. Dunya savasi cikmisti. Su an ki durumdan da cikacak olan kesinlikle 3. Dunya savasidir.

Yanıtla137
Src Ars:

demesi ile olmuyor malesef,bir şekilde silah desteği verilmesi lazım Ukrayna gibi

Yanıtla135
Musa Gerçekçi:

Doğru söylemiş ama, kendisini dinleyen kim.!

Yanıtla226
kemal örs:

hizbullahın amacı israili büyük bir devlet yapmak degilmi hizbullah bir kurşun atıyor israil bin kurşun atıyor olan siviller çocuklara oluyor

Yanıtla714
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title