Haberler

Bodrum - Boeing'Den Bilişim Ve Teknoloji Sınıfı

Abone Ol

Dünyaca Ünlü Boeing Firması Tarafından Muğla'nın Milas İlçesi'ne Bağlı Beçin Beldesi'ndeki İlköğretim Okuluna Yaptırılan Bilişim Teknoloji Sınıfının Açılışı Gerçekleştirildi. 22 Bilgisayar, Akıllı Tahta ve Projeksiyon Cihazı Gibi Modern Eğitim Araçlarının Bulunduğu, 37 Bin Dolara Mal Olan Sınıfın Açılışına Katılan Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, Eğitime Verilen Desteğin Öncelikleri Arasında Olduğunu Belirterek, 'buradaki Çocuklar Hem Türkiye'nin Hem Dünyanın Geleceği. Boeing Olarak Onların Eğitimine ve Geleceklerinin Şekillenmesine Katkıda Bulunmaktan Dolayı Mutluyuz' Dedi.

DÜNYACA ünlü Boeing firması tarafından Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Beçin Beldesi'ndeki ilköğretim okuluna yaptırılan bilişim teknoloji sınıfının açılışı gerçekleştirildi. 22 bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon cihazı gibi modern eğitim araçlarının bulunduğu, 37 bin dolara mal olan sınıfın açılışına katılan Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, eğitime verilen desteğin öncelikleri arasında olduğunu belirterek, ''Buradaki çocuklar hem Türkiye'nin hem dünyanın geleceği. Boeing olarak onların eğitimine ve geleceklerinin şekillenmesine katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz' dedi.

Dünyaca ünlü ABD'li havacılık devi Boeing firmasınca, Beçin İlköğretim Okulu'na 29 Eylül 2009 tarihinde kurulan ve 37 bin dolara malolan bilişim teknoloji sınıfının açılışı, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, Milas Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nuriye İlçi, Milas Belediyesi Başkan Vekili İlknur Öner, Beçin Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Balcı, il genel meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, veliler, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Okulda eğitim gören öğrencilere Boeing firması şapkalarından hediye edildi. Beçin İlköğretim Okulu Müdür Vekili Asım Güler, ''Eğitim kurumlarında atılan bu dostluk tohumlarının, ülkeler, toplumlar arasında barış, sevgi ve kardeşlik duygularını perçinleşmesini temenni ediyorum' dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy da 17 derslikte, 333 öğrenci'nin eğitim gördüğü Beçin İlköğretim Okulu'na kurulan 42 metrekarelik bilişim teknolojisi sınıfında, masa ve sandalyelerin yanı sıra 22 bilgisayar, akıllı tahta, projeksiyon cihazı ve yazıcı gibi modern eğitim araçlarının bulunduğunu bildirdi.

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin ise eğitime verilen desteğin öncelikleri arasında olduğunu belirterek, ''Buradaki çocuklar hem Türkiye'nin hem dünyanın geleceği. Boeing olarak onların eğitimine ve geleceklerinin şekillenmesine katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz. Boeing Türkiye'de eğitim, sağlık ve insani hizmetler, kültür ve sanat alanlarında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir. 2000 yılından bu yana Boeing Türkiye'nin 28 şehrinde 72'den fazla eğitim projesine destek vermiştir. Bu projeler arasında ilköğretim okullarında bilişim teknolojileri ve fen sınıfları kurulması, okul binalarının yenilenmesi ve kütüphanelerin kurulması yer almaktadır. Boeing, bu projeler kapsamında okullara spor ekipmanları, müzik enstrümanları bağışlamıştır. Boeing aynı zamanda öğrencilere burs imkanı sağlamaktadır. Uzay Kampı Türkiye adlı projenin kurucu sponsorlarından biri olarak, 2001 yılından bu yana katılımcı 200'ün üzerinde öğrenciye burs vermiştir' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin'e katkılarından dolayı Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt tarafından plaket verildi. Sonrasında okulun ikinci katındaki bilişim ve teknoloji sınıfının açılışı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title