Bodrum'un Kazandırdığı Dövizin 10'da 1'i Altyapı İçin Ayrılsaydı Bu Olmazdı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne Bağlı Yalıkavak Beldesi'ndeki 1'inci Derece Doğal ve Arkeolojik Sit Alanında, Vidanjörlerle, Akdeniz Fokları'nın Üreme ve Yaşama Alanı Olan Paşa Koyu'na Kanalizasyon Sularının Boşaltılması, Altyapı Eksikliğini Bir Kez Daha Gündeme Getirdi.
MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Yalıkavak Beldesi’ndeki 1’inci derece doğal ve arkeolojik sit alanında, vidanjörlerle, Akdeniz Fokları’nın üreme ve yaşama alanı olan Paşa Koyu’na kanalizasyon sularının boşaltılması, altyapı eksikliğini bir kez daha gündeme getirdi.
Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’ne üye Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği’nin ve Bodrum Belediyesi’nin Başkanı CHP’li Mazlum Ağan, yaz aylarında nüfusu 1 milyonu aşan yarımadanın özellikle sahil kesimlerindeki altyapı sorunlarının, aşırı maliyetli olması nedeniyle yerel yönetimler tarafından çözülemediğini söyledi. Sorunu 30 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla, Çevre Bakanlığı’na anlatamadıklarından yakınan Ağan, "Bodrum’un ülkeye kazandırdığı dövizin 10’da 1’i altyapıya ayrılsaydı, bugün bu sorunları konuşmayacaktık. Yılda en az 2 milyon turisti ağırlayan yarımadadaki beldelerin yüzde 70’inde arıtma tesisi yok. Özel vidanjör şirketleri yetkililerini, kanalizasyon sularını Bodrum Belediyesi’nin arıtma tesisine veya belediyelerin gösterdiği yerlere dökmeleri için sık sık uyarıyoruz. Ancak yine de denize dökmeyi tercih ediyorlar" dedi.
Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, 200 bin konutun bulunduğu yarımadada çöplerin ve atık suların depolanacağı yer olmadığını söyleyerek, "Bu nedenle birçok turistik tesis dahi pis suları denize boşaltmaktadır" dedi.