Haberler

Bolu - İçişleri Bakanı Beşir Atalay: "Türkiye Faili Meçhull

Abone Ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'de Suç Oranlarının AB Ülkelerine Oranla Daha Düşük Olduğunu Belirterek, "türkiye Faili Meçhuller Ülkesi Değil. Neredeyse Faili Meçhul Yok. Bırakın Bu Dönemleri Geçmişe Dönük Faili Meçhulleri Aydınlatan Bir Dönem Yaşıyoruz" Dedi. Atalay, Güvenlik Nedeniyle Özgürlüklerin Kısıtlanamayacağını, Hukukun Dışına Çıkılamayacağını İfade Ederek, "yanlış Yapanları Yaşatmayız" Diyerek Güvenlik Personelini Uyardı.

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'de suç oranlarının AB ülkelerine oranla daha düşük olduğunu belirterek, "Türkiye faili meçhuller ülkesi değil. Neredeyse faili meçhul yok. Bırakın bu dönemleri geçmişe dönük faili meçhulleri aydınlatan bir dönem yaşıyoruz" dedi. Atalay, güvenlik nedeniyle özgürlüklerin kısıtlanamayacağını, hukukun dışına çıkılamayacağını ifade ederek, "Yanlış yapanları yaşatmayız" diyerek güvenlik personelini uyardı.

Bakan Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, polis helikopteri ile Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nde bulunan panayır alanına indi. Bakan Atalay ve Köksal'ı alanda, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, AKP Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek ve Fatih Metin, AKP'li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Ertaş ile daire müdürleri karşıladı. Bakan Atalay ve beraberindekiler, Bolu Emniyet Müdürlüğü'nde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin (Mobese) açılışına katıldılar. Bayan polisler tarafından çiçeklerle karşılanan Atalay törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin olayların aydınlatılmasında çok iyi çalışan ve çok başarılı bir ülke olduğunu söyledi.

İstatistiklerle çalıştıklarını belirten Atalay, "Somut göstergeler olduğu için rakamları severim. Uluslararası mukayeseler yaptığımız zaman hem suç oranları olarak, hem de suçu aydınlatma olarak biz çok olumlu bir yerdeyiz. Suç oranlarımız AB ülkelerine oranla daha düşük. Büyükşehir suçlarında daha düşük, aydınlatma oranlarımız ise çok yüksek. Türkiye faili meçhuller ülkesi değil. Neredeyse faili meçhul yok. Bırakın bu dönemleri geçmişe dönük faili meçhulleri aydınlatan bir dönem yaşıyoruz. Biz hükümet olarak Türkiye'de karanlık bir şey kalmasın, faili meçhul kalmasın, insana kötü muamele kalmasın ve güvenlik birimlerimiz bütün dikkati ile çalışmaları yürütsün. Bunun hassasiyeti içerisindeyiz. Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarına güveniyoruz" diye konuştu.

Atalay güvenlik gerekçesi ile özgürlüklerin kısıtlanamayacağını açıklayarak, şöyle konuştu:

"Bizim en önemli hassasiyetimiz güvenliği sağlarken, güvenlik-özgürlük dengesini iyi korumak. Bu konu bizim gerçekten en fazla önem verdiğimiz konu. Hiçbir güvenlik gerekçesi ile özgürlükler kısıtlanamaz, hukukun dışına çıkılamaz. Türkiye hukuk devleti ve her eylem ve işlevimiz hukukun içinde olacak. İnsan hakları ön planda olacak. Vatandaşımızın güvenliğini ne için koruyoruz; Vatandaşımız gece yatarkan başını yastığına rahat koysun, huzurla, canından malından emin olsun, endişe içinde olmasın, rahat yaşasın, özgür yaşasın. Ben onun güvenliğini sağlayacağım diye özgürlük alanını daraltıyorsam, bu sağlıklı bir yöntem değildir. Onun için bu dengeyi korumalıyız. Güvenlik personelimizin insanımıza davranışında uyarıyorum. İnsanımıza sevgi ve saygıyla muamele yapılacak. Suçu önleriz, acımasızca suçluyu takip ederiz olayı aydınlatırız ama vatandaşımıza da insan gibi mualeme yaparız. Hepsini birlikte yapmayı başaracağız. Benim bağlı olduğum 3 güvenlik kurumumda yaklaşık 450 bin kişi çalışıyor. Her kurumun içinde hata yapanlar, yanlış yapanlar olabilir. Bu kurumlarda yanlış yapanları yaşatmayız. Bunu birim amirlerine de ifade ediyorum. Personeli koruyarak, yanlış yapanı koruyarak o kuruma kötülük yaparsınız. Yanlış yapanları, hukukun dışına çıkanları cezalandırarak kurumunuza iyilik yaparsınız. Esas olan benim kurumlarımdır. Vatandaşın güvenidir. İnsanlar hata yaparsa bunu tabiki cezasını görür. Bunu önemli görüyoruz"

İşkenceye sıfır tolerans uyguladıklarını ifade eden Atalay, "Hükümet olarak işkenceye sıfır tolerans diye uyguladık. Bugün işkenceden dolayı dava sayısı çok az. Bir elin parmakları kadar. Yok denecek kadar. Avrupa İnsan Hakları Mahmekesi'ne davalarımız gitmez oldu. Önceki dönemlerde Türkiye çok zor durumdaydı. Çok sayıda işkence davası vardı. Şu anda esasen bunu önleyici tedbirleri aldık. Bu manada en küçük bir olay olursa o personeli açığa alıp soruşturmasını yaparız. Tabi ki işin yargı yolu da yürür" dedi.

Bakan Atalay konuşmasının ardından Mobese sisteminin kurulu olduğu odaya giderek, brifing aldı. Atalay daha sonra AKP Bolu İl Başkanlığı'nın, Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen basına kapalı iştişare toplantısına katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title