Haberler

Bolu'ya Gübre Dağıtma Makineleri Desteği

Güncelleme:
Abone Ol

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Bolu'nun Seben ve Yeniçağa ilçelerine toplamda 1 milyon 400 bin lira değerinde gübre dağıtma makineleri temin etti. FAO tarım uzmanı Fazıl Düşünceli, su kıtlığının arttığı günümüzde çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Bolu'nun Seben ve Yeniçağa ilçelerine, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından gübre dağıtma makinesi desteği sağlandı.

Yeniçağa Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlenen törende konuşan FAO tarım uzmanı Fazıl Düşünceli, su kıtlığının her geçen gün arttığı süreçte, çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Yeniçağa ve Seben'de, tarım müdürlükleriyle çeşitli ürün denemeleri yaptıklarını aktaran Düşünceli, 2 ilçede çiftçilerin kullanımı için 1 milyon 400 bin lira bedelle alınan gübre dağıtım makinelerini, ilçe müdürlüklerine teslim ettiklerini kaydetti.

Düşünceli, bu makinelerin köylerde biriken hayvan gübrelerini öğütülerek tarlaya atılmasını ve ürün kalitesinin yükseltilmesini sağlayacağını bildirdi.

Törene, İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, Yeniçağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, çiftçiler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Gıda Ve Tarım Örgütü Gıda Ve Tarım Örgütü Birleşmiş Milletler Yerel Haberler Yeniçağa Ekonomi Güncel Seben Tarım bolu Tarım Yerel Haberler Uluslararası İlişkiler Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title