Haberler

Bomba İddia: Mursi Türkiye'ye Geliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Geçmişte, pek çok yabancı muhalife ev sahipliği yapan Türkiye, yine tarihi bir rol üstlendi. Ankara, idama mahkum edilen Mursi'yi Türkiye'ye getirmek için harekete geçti.

Ankara, Mısır'a Suudi Arabistan ve Katar üzerinden, Mursi'yi Türkiye'ye getirme teklifi sundu. Halkın tepkisinden korkan darbeci Sisi'nin de bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

Sisi'nin yönettiği Mısır, ülke tarihinin tek seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezası verdi... Ancak ülkenin birçok kentinde başlayan protesto gösterileri ve uluslararası tepkiler, Sisi'yi zor durumda bıraktı. Mursi'yi idam edemeyeceklerini anlayan Sisi'nin yeni formüller aramaya başladığına dikkat çekildi.

TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Mursi konusunda sert açıklamalar yapan Türkiye'nin, infazın gerçekleşmemesi için harekete geçtiği iddia edildi. Hatta Ankara'nın Mursi'nin Türkiye'ye getirilmesi için çalışmalara başladığına dikkat çekildi.

SESSİZ KALACAK

Bu konuda Suudi Arabistan ve Katar'la da bazı görüşmeler yapıldığı da iddialar arasında. Sisi'nin de Mursi'den kurtulmak için bu duruma sessiz kalacağı ifade edildi. Geçtiğimiz cumartesi verilen idam kararının ardından Sisi'nin, Başbakan Hişam Kandil ve Savunma Bakanı Sıtkı Sobhi ile bir araya geldiği ve bir durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

"EN DOĞRU KARAR OLACAK"

Hişam Kandil'in Mursi'nin ülke dışına gönderilmesinin en doğru karar olacağı yönünde görüş bildirdiği ortaya çıktı. Sobhi de ülkede başlayacak yeni bir ayaklanmanın önüne geçmekte zorlanacaklarını detaylı bir şekilde darbeci Sisi'ye anlattı. (Kaynak: Takvim)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muhammed Mursi Türkiye Dünya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (77)

Faruk:

İnşallah ya . . Rabbim fırsat vermesin zalimlere. Dualarımızı Mursi ile. . Türkiye''ye gelirse Recep Tayyip Erdoğan karşılar :)) O zaman CHP kudurur. . . ve de paralelciler

Yanıtla627
metin şahin:

cesedi getirilip türbesi mi yapılacak?

Yanıtla238
Konyali:

Tayyip erdogani verek onlara mursi yi alak bence cook güzel fikir

Yanıtla1912
..K..:

Haber dogruysa cok güzel bir insanin Hayati kurtulmus olur

Yanıtla427
hakimmobilWeb@haberler.com:

Înşallah, iînşallah büyük adamsın erdoğan......

Yanıtla1018
Bozok AvsarMobil-IOS:

Sancagimizin Altinda Senin Liderliginde halepte savasmak Nasip Olur Insallah Allah Seni Basimizdan eksik etmesin RTE

Yanıtla621
VATANDAŞ ŞADİMobil-IOS:

Türkiye dinci teröristle doldu

Yanıtla215
yavuzMobil-ANDROID:

keşke kemali alıp mursiyi verseler

Yanıtla1212
HilalmobilWeb@haberler.com:

Günlerdir idam haberiyle perişan olduk bu sabah bu haberle elhamdülillah içimize su serpildi..fravunlara karşı musaları koruyan Rahmana şükürler olsun

Yanıtla420
muratmobilWeb@haberler.com:

yahudi usaginin firaunun elinden kurtarirsan misirin resmi reisini bu millete en buyuk onurunu yasatacan cunku duniyada tek kalbi olan cumhurbaskan Recep T E .

Yanıtla914
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title