Haberler

Dünyanın en büyük ikinci elması bulundu

Güncelleme:
Abone Ol

Botsvana'daki Karove Elmas Madeni'nden 2 bin 492 karatlık (yaklaşık 499 gram) elmas çıkarıldı. Hasarsız çıkarılan ham elmasın "olağanüstü ve yüksek kalitede" olduğu belirtildi. Söz konusu elmas ağırlığıyla, Güney Afrika'da 1905'te bulunan 3 bin 106 karatlık (yaklaşık 621 gram) "Cullinan Elması"ndan sonra son yüzyıldaki ikinci büyük elmas oldu.

Afrika ülkesi Botsvana'daki Karove Elmas Madeni'nden, 2 bin 492 karatlık (yaklaşık 499 gram) ağırlıkta bugüne kadar bulunan en büyük elmaslardan biri çıkarıldı.

Botsvana hükümeti, 2 bin 492 karatlık dev taşın şimdiye kadar bir madenden çıkarılan en büyük ikinci taş olduğunu ve bugün sergileneceğini bildirdi. Söz konusu elması çıkaran Kanadalı "Lucara Diamond Corp." madencilik şirketinin açıklamasında, Karove Madeni'nden X- ışını teknolojisi kullanılarak hasarsız çıkarılan ham elmasın "olağanüstü ve yüksek kalitede" olduğu belirtildi.

Botsvana'da Dev Elmas Madenden Çıkarıldı

DEVLET BAŞKANI DÜNYAYA TANITACAK

Lucara Diamond Başkanı ve CEO'su William Lamb, yaptığı açıklamada, "Bu olağanüstü 2 bin 492 karatlık elmasın çıkarılmasından dolayı çok mutluyuz." ifadesini kullandı. Botsvana hükümeti, yeni keşfedilen elmasın Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi'nin ofisinde dünyaya tanıtılacağını duyurdu. Masisi, elması ilk gören kişilerden birisi olacak.

Söz konusu elmas ağırlığıyla, Güney Afrika'da 1905'te bulunan 3 bin 106 karatlık (yaklaşık 621 gram) "Cullinan Elması"ndan sonra son yüzyıldaki ikinci büyük elmas oldu.

1000 KARAT ÜZERİ DÖRT ELMAS ÇIKARILMIŞTI

Karove Madeni'nden daha önce 1000 karat üzeri ağırlıkta dört elmas çıkarılmıştı. Karove Madeni'nde 2019'da 1758 karatlık (yaklaşık 352 gram) "Sewelo Elması" ve 2017'de 1111 karatlık (yaklaşık 222 gram) "Lesedi La Rona Elması" çıkarılmış, Lesedi La Rona Elması, İngiliz bir kuyumcu tarafından 53 milyon dolara satın alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Ekonomi Afrika Güncel Dünya Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

Orhan Özsoy:

Hayırlı olsun

Yanıtla113
Mengele:

Iyiki bizde bulunmadi kaybolurdu birisi kendi kasasina koyardi yemin ediyorum

Yanıtla29
Omer Temiz:

Elmas deyince aklıma zulüm zorba ve haksızlıklar aklıma düşüyor onun için kalbim ağrıyor hele Afrika ülkelerinde çıkması dahada hüzün kaplıyor beni o kadar madenleri sömürüldüki aç sefil ve yoksul bir hayat yaşıyorlar ama Avrupa yada Amerika lılara bakarsanız madeni çıkaranlar sevki sefa eğlence ve kahkahalar içersinde gördükçe içim dahada acıyor bu zülüm ne zaman bitecek bu zalimlerden bu dünya ne zaman kurtulacak bilemeyoruz bakın ıraka bir damla petrol çıkacaklar diye milyonlarca katledildi.

Yanıtla15
hikmet yaşar:

bizde olsaydı aynı hazineden buharlaşan 499 milyar dolar gibi.....................

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title