Haberler

Branning'den Başkan Bakırcı'ya Ziyaret

Güncelleme:
Abone Ol

Amerikalı yazar "Katharine Branning" Çayın Başkenti Rize'ye geldi.

Türk Çayını kaleme almış "Bir Çay Daha Lütfen" isimli kitap içerisinde dünyaya tanıtan Amerikalı yazar Katharine Branning Rize seyahati kapsamında Başkan Bakırcı'yı makamında ziyaret etti.

Otuz yılı aşkın süredir Ülkemizi, özellikle de Anadolu'muzu karış karış harmanlayan ve yazmış olduğu "Bir Çay Daha Lütfen" isimli kitapla Rizelilerin sevgisini kazanan Amerikalı yazar "Katharine Branning" Çayın Başkenti Rize'ye geldi. Rize sevdalısı olan ve Türk çayını yapmış olduğu araştırma ile dile getiren Amerikalı yazar Katharine Branning Rize'nin tarihi güzelliklerini yakından tanımak adına gelmiş olduğu Rize'de kısa süreli konaklama yapacak. Başkan Bakırcı'yı makamında ziyaret eden Branning ziyaret esnasında Karadenizin vaz geçilmez çalgıları Tulum ve Kemençe eşliğinde atma türküyle karşılandı.

Yöresel sanatçı Ahmet Çakar'ın seslendirmiş olduğu atma türküleri hayranlıkla dinleyen bayan yazar Katharine Branning'e Başkan Bakırcı ziyaretin anısına çiçek ve Rize bezinden yapılmış masa örtüsü hediye etti.

Ziyarette konuşma yapan Başkan Bakırcı; "Türk Çay'ını dünyaya tanıtmak adına yazmış olduğunuz kitapla çayımıza sağlamış olduğunuz katkıdan dolayı Rize Belediyemizin meclis kararıyla size fahri hemşerilik beratı vermek istiyoruz. Ayrıca ilerleyen zamanda ailenizle beraber Rize'ye yapacak olduğunuz seyahatte Rize Belediyesi olarak sizleri misafir etmekten mutluluk duyarız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Katharine Branning Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title