BTB'den Üyelerine Tahıl Analiz Hizmeti
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar, seçim döneminde söz verdiği projelerden birini daha hayata geçirdi.
Borsa katındaki tahıl analiz odasının tamamlanmasının ardından, FOSS INFRATEC 1241marka Tahıl Analiz Cihazının kurulumu ve kalibrasyonu yapılarak, üyelerin ve üreticilerin hizmetine sunuldu.
Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, seçim döneminden önce verdiği bütün vaatleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Yine bu vaatlerden biri olan ve 2014 yılı Nisan ayında Bucak-Ağlasun- Çeltikçi ilçelerinde başlayarak, 2015 yılında geri kalan 7 ilçede devam eden yerinde tescil uygulaması, üyeler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.
Öte yandan üyelerin Borsa binasında kendi işlerini rahatlıkla yapabilmeleri için atıl durumda bulunan bir oda değerlendirilerek, Üye Çalışma Ofisi olarak düzenlendi. Mevcut Meclis odası ise yeniden düzenlenerek, 45 kişilik modern bir toplantı soluna haline dönüştürüldü. 2005 yılında yapılan Borsa binasının dış cephesi zamanla yıprandığı için yeniden dış cephe boyası yapılarak, Burdur'a yakışan bir Borsa binası haline dönüştürüldü.
Yine uzun bir süre gündemde kalan, diğer Borsalara örnek olan ve üreticiler tarafından son derece olumlu karşılanan E-Düve projesinin de hayata geçirildiğini aktaran Başar, "www.duvebankasi.com adresi üzerinden siteye üye olunduğu takdirde, üreticinin düve bilgilerini girmek suretiyle, düve satışını yapabilecek. Bunun da duyurusunu ilerleyen günlerde sizlerin aracılığı ile yapmaktan memnuniyet duyacağız" dedi.
Son olarak, bir süredir projesi devam eden tahıl analiz cihazının Burdur Ticaret Borsası üyelerine kazandırıldığını aktaran Başar, "Temmuz ayı itibari ile tahıl analiz odasının tamamlanmasının ardından, yönetim kurulumuz tarafından siparişi verilen son teknoloji ürünü FOSS INFRATEC 1241cihazının tahıl Analiz Odasında kurulumu ve kalibrasyonu yapılarak üyelerimizin ve üreticilerimizin hizmetine sunduk" dedi.
Firma yetkilileri tarafından, tescil memurlarına eğitimi verilen Tahıl Analiz Cihazının Buğday, Arpa, Mısır, Yulaf, Tırtıkale ve daha birçok üründe, öğütmeye gerek duymadan 1 dakika gibi sürede Protein, Rutubet, Hektolitre Ağırlığı, Gluten ve Sedimantasyon değerlerinin alınabildiğini aktaran Başar, "Burdur Ticaret Borsasında uzun yıllardır eksikliği hissedilen tahıl analiz cihazımız, geçen hafta itibari ile hizmet vermeye başlamıştır. Cihazımın alınmasında emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize ve personelimize teşekkür eder, üyelerimize, üreticilerimize ve Burdur'umuza hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.
Tahıl Analiz Cihazı'nın hem üretici hem de hububat satışı yapan esnaf için büyük öneme sahip olduğunu belirten Başar, "Örneğin hububat cihazı sayesinde, buğdayın fiziksel özellikleri ve bunlara bağlı olarak değişen un kalitesi hakkında bilgi sahibi olunuyor. Böylece kaliteli hububat alımı ve satımı yapılmış olunuyor" diye konuştu.
Göreve geldikleri ilk günden itibaren 4 yıllık görev süresini en etkin ve en verimli şekilde yürütebilmek, elde edilen pozitif değerleri sürdürülebilir kılmak amaç ve hedefleri ile bayrağı devraldıklarını aktaran Yılmaz Başar, "2013-2016 yıllarını kapsayan dönemde, Borsanın hem mevzuatının verdiği görevleri yerine getirmesi, hem de üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek hizmetleri ve katile anlayışı içerisinde, yüzde 100 üye memnuniyeti prensibiyle sunulabilmesi için güçlü bir kurumsal yapıya ulaşmayı hedefledik."dedi.
Artık Burdur Ticaret Borsası'nın rutin bir Borsa olmasından çok, gerçek anlamıyla üyelerine hizmet veren, üye ve üreticilerini hizmet ve projeleriyle memnun eden bir Borsa haline dönüştürmeyi amaçladıklarını aktaran Başar, şu şekilde konuştu, "İlerleyen aylarda da yeni projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Belirttiğim gibi bizim hedefimiz yüzde 100 üye memnuniyeti ve kurumsal bir yapıya ulaşma. Bu nedenle üye odaklı hizmet vermek temel felsefemiz olmuştur ve bundan sonrada olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.