Haberler

Bu Köyde Su Getiremeyen Muhtarlar İstifa Ediyor

Abone Ol

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Yarış köyünde su sorununu çözemeyen muhtarlar bir bir istifa ediyor.120 hanelik Yarış köyünde 7 ay önce su getiremediği için istifa eden muhtarın yerine seçilen Sadettin Çakır da istifaya hazırlanıyor.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Yarış köyünde su sorununu çözemeyen muhtarlar bir bir istifa ediyor.

120 hanelik Yarış köyünde 7 ay önce su getiremediği için istifa eden muhtarın yerine seçilen Sadettin Çakır da istifaya hazırlanıyor. Muhtar Sadettin Çakır, "Köylümüz su için her şeyini sattı, 120 bin lira harcadı. Dalgıç pompasını ve depoyu devletimizin yapmasını bekliyoruz. Yoksa ben de istifa etmek zorunda kalacağım. Böyle olursa köylüler seçimlerde boş oy kullanacak" dedi.

Bundan önceki köy muhtarının baskılara dayanamayarak istifa etmek zorunda kaldığını belirten Çakır, "Çalmadık kapı bırakmadık. Ancak bir arpa boyu yol katedemedik. Yetkililer ilgisiz kaldılar. Köyümüzün su meselesini bir türlü halledemiyoruz.

Köylümüz 2002 yılından bu yana yaklaşık 10 yıldır su sorununu çözebilmek için uğraşıyor. Köylümüz kendi imkanlarını seferber ederek, birer danasını ve ineğini sattı. Hayvanı olmayanlar ise kadınların kollarından altın ve bilezikleri sattılar. 2009 yılında 120 bin

lira harcayarak elektrik çektirerek trafoyu bağladı. Devletimiz bize sadece borularını verdi. Yıllardır onca masraf etmemize rağmen göletten su almadık. Bugünün parasıyla köylümüz 150 bin lira masraf etti. Ama her şeyimizi sattığımız için dalgıç su pompamızı alamıyor, depomuzu yaptıramıyoruz. Devletten bize destek olmasını bekliyoruz. 7 aydan beri muhtarlık yapıyorum, bu iş olmazsa ben de istifa etmek zorunda kalacağım. Yetkililere sesleniyorum bizlere yardımcı olsunlar, bizi bu susuzluktan kurtarsınlar"

diye konuştu.

Köy sakinlerinden Halil İbrahim Gültekin ise, "3 bin dönüm arazimiz var, suyumuz da var, ama kullanamıyoruz. Bir kilometre yere kendi imkanlarımızla boruları döşedik. Yetkililerden depo ve pompa istiyoruz. 2 seneden beri internetten Başbakanlığa başvuru yaptık. Hep olumsuz cevap geldi. Geçen yıl Çanakkale Özel İdare Müdürlüğü'ne müracaat ettim. 3 tane mühendis geldi, yer ölçümlerini yaptılar. Sonuç çıkmadı. Bize yetkililer yardım etsin. Önümüzdeki seçimlerde hizmet alamadığımız için oylarımızı boşa atmak

zorunda kalacağız. Köyümüze elektrik çekmek için büyük fedakarlıkta bulunduk" şeklinde konuştu.

Kemalettin Yılmaz adlı vatandaş da, "Onca masrafımız heba olmasın. Yaz aylarında sularımız çekildiği için hayvanlarımız da susuz kalıyor.

Kilometrelerce uzaklıktan tankerlerle su taşımak zorunda kalıyoruz. 4 seneden beri köyümüzdeki su sıkıntısı devam ediyor. Devlet büyükleri bu meseleye el atsın" diyerek dert yandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sadettin Çakır Çanakkale Politika Güncel Yenice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title