Haberler

Alkol Sofrasında Dua Edilmesi Müftüyü Kızdırdı

Güncelleme:
Abone Ol

Aydın'da hafta sonları yapılan deve güreşlerini izlemeye gelenlerin bir yandan alkol alıp diğer yandan dua etmeleri Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul'un tepkisini çekti.

Aydın'da hafta sonları gerçekleştirilen deve güreşleri ilginç bir çelişkiyi de ortaya koyuyor. Hem deve güreşi hem de rakı severlerin bir yandan alkol alıp diğer yandan dua etmeleri ortaya ilginç görüntüler çıkarıyor. Olaya tepki gösteren Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul'u, "Bu ne perhiz ne lahana turşusu." dedi.

"HİÇ BİR İMAM BÖYLE BİR ŞEY YAPMAZ"

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Aydın'da her hafta sonu düzenlenen deve güreşlerinden develerin sağlığı ve güreşin selamet içinde yapılması için, alkol masasında yapılan duaların ciddi bir çelişki olduğunu belirterek, Diyanet'e bağlı görev yapan hiçbir imamın böyle bir ortamda dua etmediğini ve etmeyeceğini söyledi.

"BU NE PERHİZ NE LAHANA TURŞUSU"

Dinde yasak ve haram olan bir eylem ve davranışın dinle bağdaştırılmaya çalışılmasının çok üzücü olduğu ve alkol sofrasında yapılan bu eylemin de "Bu ne perhiz ne lahana turşusu" deyimiyle özdeşleştiği belirtildi.

"ALKOL SOFRASINDA DUA OLMAZ"

Aydın'da kış mevsiminde havalar müsait olduğu sürece her hafta yaşanan bu eylemin yapılmamasını isteyen Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, "Meselenin neresinden ele alırsanız alın. Başta hayvanları dövüştürmek uygun değil, bunun yanında alkol almak zaten haram. Alkol sofrasında ve benzeri ortamlarda dua edilmesi de uygun değil. Müftülüğümüze bağlı çalışan hiçbir görevli böyle bir ortamda dua etmez ve edemez. Bir başkası ediyorsa ki bu da doğru değildir. Organizasyonu düzenleyenler de bilmelidir ki alkol sofrasında dua etkinliği olmamalıdır" diye konuştu.

Diyanet görevlileri, bilinçli bir Müslümanın hele hele 'hocayım' diyen birinin alkol masasında alem yapan kişilerin önüne geçip böyle dua edip ettirmesini de çok ilginç ve garip bulduklarını ifade ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ömer Kocaoğul Aydın Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (84)

ahmet hafızoğlu:

bu nasıl bı mantık alkol tüketen bı insan allahın verdıgı nımetler için dua edemezmı yaa

Yanıtla3411
...:

sana ne la müftü, sana mı dua ediyorlar, belki dua ettikleri varlık kabul edecek dualarını, sen ne giriyon araya, oyur 3000 tl maaşını ye sen bırak millete akıl vermeyi

Yanıtla3014
iyide sana ne:

yahu be adam tamam kötü ama böyle yaparak alkol kullanan birisini namaz kılmaya uzaklaştıryorsunuz. Sanane adam namazınıda kılar, içerde duada eder. Allah mısın sen neyin kabul olup neyin kabul olmayacağını bilecek. Yahu sen daha sağlam dindar olabilirsin herkes sen gibi olma zorunda değil ama sonuçta sen böyle yaparak insanları dinden korkutuyorsun.

Yanıtla3012
niyazi usta:

HEM HIRSIZLIK YAPIP HEMDE ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN DİYENLER ??

Yanıtla831
pepukmobilWeb@haberler.com:

Muftu efendi kimsin sen allah askina millet sizin belirlediginiz sekilde mi dua edecek allahin vekaleti sizdemi sizden basks kimse dini bilmiyor mu Sevisirimde dua mi da ederim sana ne .dinin sirtindan hepiniz adam oldunuz namazi mi da kilacam ickimide icicem artik size ihtiyac yok anlayin bunu

Yanıtla320
/table:

SANA NE LA BADEM BIYIK KAPA ÇENENİ SANA SORAN MI OLDU ??????

Yanıtla1814
Toprak Sahin:

Adamlar Develerin sagligi icin dua etmisler. Alkolüde kendileri iciyor. Birakin kendinizi Allahin yerine koymayi. Kimin duasi kabul olur o hic belli olmaz.

Yanıtla1913
AlimobilWeb@haberler.com:

Raki masasinda Allah,in adimi soylenir gafiller. Bunlar CHP nin organizasyonu. Aydin belediye baskani chp den,baska ne beklenirki.

Yanıtla1317
sanat:

tm yanlış ama sen de yolsuzlukları örten partinin namaz kıldırma memurusun hadi buna da fetva ver biraz objektif düşünün

Yanıtla1614
SANA NE DIYENLER.SUC ORTAGIDIRLAR.:

COK GÜZEL DOGRU YAZAN KARDESLERiMiZ VAR. . ALLAH RAZI OLSUN, , AMA CHP, ZIHNIYETINDE OLAN KEMALISTLERE SÖZ ANLATMAK MÜMKÜN DEGILDIR. . ONLARIN HAKKINDAN AZRAIL GELECEKTiR. . ONLAR ICMEYE DEVAM ETSINLER, , 2 METRE TOPRAGIN ALTINA GIDINCE, ORADA BIR KILO SAMANDAN KAC KILO DUMAN CIKTIGINI GÖRECEKLERDIR. . .

Yanıtla2010
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title