Burdur'a Yeni Su Kuyuları Açılıyor
Burdur'da içme suyu isale hattının yenileme projesi çalışması kapsamında yeni kuyuların açılması için sondaj çalışmaları başladı.
Burdur'da içme suyu isale hattının yenileme projesi çalışması kapsamında yeni kuyuların açılması için sondaj çalışmaları başladı. Burdur'a nitelikli içme suyu kazandırılması için Devlet Su İşleri (DSİ) 18'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen ' Burdur İli İçmesuyu İsale Hattı Yenileme İşi Projesi'nde ilk adım atıldı. Gökpınar mevkiinde projenin ilk ayağı olan 4 adet içme suyu kuyusu için sondaj çalışması başladı.
'NİTELİKLİ İÇME SUYUNU KARŞILAYACAK'
Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, gazetecilere açıklama yaptı. Yaklaşık 6 aydır teknik çalışması yapılan nitelikli içme suyu için ilk adımın atıldığını söyleyen Başkan Ercengiz, şöyle dedi:
"4 adet sondajdan elde edilecek suyla şehrimiz nitelikli içme suyuna kavuşacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'nun Burdur ziyaretinde söz verdiği gibi bu çalışmasının arkasındayız. DSİ tarafından gerekli çalışmalar yapılarak Burdur içme suyunun ara havzasının ihtiyacı kısa vadede Çine Ovası olarak adlandırılan Gökpınar mevkiinden karşılanacak. Uzun vadede ise çeşitli su kaynaklarına gidileceğini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Burada açılan kuyuyla birlikte 3 tane daha kuyu Burdur'un şu andaki nitelikli içme suyunu karşılayacak. Bunun akabinde isale hattı, su arıtma ve yumuşatma tesisi ile 10 metreküplük su deposuyla birlikte Burdur'umuzun hem nitelikli içme suyunun hem de arıza durumlarında bize yetersiz olan su deposunun güçlendirilerek vatandaşımızın susuz kalmasının önüne geçeceğiz."
'BURDUR İÇİN YETERLİ HACİMDE'
Açılan 4 su kuyusunun kentin içme suyu ihtiyacı için yeterli hacimde olduğunu kaydeden Başkan Ercengiz, "Mühendis arkadaşlarımız görüntülüme çalışması yapacak. Senir suyuyla ilgili DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapacak. Bizim açımızdan Senir suyunun niteliği yanında rantabl olması önemli. Senir'den iki terfi istasyonuyla taşıdığımız içme suyunun aylık yaklaşık 250- 300 bin TL civarında elektrik maliyeti var. Bu maliyet Burdur Belediyesi'ne dolayısıyla vatandaşımızın sırtına binecek. Burada ise kendi debisiyle akabilen bir su kaynağımız mevcut. Senir suyunun yedek bir hat olarak bekletilmesini istiyoruz" diye konuştu.