Burdur'da 'Benim Küçük Renkli Odam Projesi' Tanıtıldı
Burdur'da 'Benim Küçük Renkli Odam Projesi' tanıtıldıBurdur Kamu Hastaneleri Birliği tarafından başlatılan Benim Küçük Renkli Odam Projesi'nin tanıtımı yapıldı.
Burdur'da 'Benim Küçük Renkli Odam Projesi' tanıtıldı
Burdur Kamu Hastaneleri Birliği tarafından başlatılan Benim Küçük Renkli Odam Projesi'nin tanıtımı yapıldı.
Burdur Kamu Hastaneleri Birliği tarafından başvurusu yapılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Engelliler Destek Programı'ndan (EDES) destek almaya hak kazanan Benim Küçük Renkli Odam Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Kent merkezindeki bir otelde yapılan tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Ali Uysal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Reha Sermed Aygören, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Özeren, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü katıldı.
Toplantıda konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Reha Sermed Aygören, engelli çocukların engellerinden dolayı fiziksel ve ruhsal birçok sorunla baş etmesi gerektiğini belirterek, "Engelli çocukların fiziksel, sosyal, zihinsel gelişiminin sağlanması için tıbbi rehabilitasyona, multidisipliner yaklaşıma ihtiyacı vardır. Engelli çocukların psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamayı, kurumumuza bağlı sağlık tesislerinde koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesini, engellilik oranının azaltılmasını ve engelliliğin çocuklar üzerindeki etkilerinin en aza indirilmesi, günlük yaşam aktivitelerinde maksimum bağımsızlığa ulaşmalarını sağlamak amacıyla çocuklar için özel olarak tasarlanmış bu merkezin Burdur'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Daha sonra proje sorumlusu Meltem Kılınç tarafından projenin içeriği hakkında katılımcılara sunum yapıldı.
Engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu içeren Benim Küçük Renkli Odam Projesi; engelli çocukların fizik tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini oyun ile bir araya getirerek, Burdur Devlet Hastanesi'nde özel dizayn edilmiş bir ortamda fiziksel kapasitelerini geliştirmek, günlük yaşam aktivitelerinde maksimum bağımsızlığa ulaşmalarını sağlamak, eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle engelli ailelerine eğitim desteği sağlayarak, sağlık okur yazarlığını geliştirmek, çocuklarda tuvalet eğitimi, yeme bozuklukları, konuşma bozuklukları gibi gelişimsel problemlerin çözümünde ailelere destek olmak, motor gelişim, dil gelişimi psiko-sosyal gelişim, bilimsel gelişim, zihinsel gelişim testlerini etkin yapmak ve tedavi etkinliğini artırmak amaçlanıyor.