Haberler

Burdur'da Girişimci Adaylarına Bilgilendirme

Güncelleme:
Abone Ol

BAKA, yeni girişimciler için eğitim çalışmalarını sürdürüyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Antalya, Isparta ve Burdur merkez ile ilçelerinde uygulamalı girişimcilik eğitimlerini sürdürüyor. BAKA'nın Eğitim faaliyetlerimize gelince genç girişimcilere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Burdur'daki 13'üncü kez düzenlenen girişimcilik eğitimine katılan 30 kursiyere, BAKA'nın faaliyetleri ve desteklerinden nasıl yararlanılabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Mali Destek Programları, yatırım tanıtım çalışmaları, bölgeye gelmeyi planlayan veya mevcut yatırımcılara yatırım öncesinde, yatırım sırasında ve yatırım sonrasında bürokratik süreçlerde yardımcı olup 'tek durak ofisi' yaklaşımı ile çalışan, önemli yatırımların Batı Akdeniz'e gelmesini sağlayan BAKA, eğitim çalışmalarını da sürdürüyor. Merkez ve ilçelerde Antalya'da 11, Isparta'da 6, Burdur'da ise 12 uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan BAKA, girişimciliği teşvik etmek, istihdam sorunlarını gidermek, ekonomik kalkınmayı ve işsizliğin azaltılmasını sağlamak, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amacıyla talep üzerine uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenliyor. KOSGEB ile işbirliğinde sürdürülen çalışmalarda BAKA, Burdur'da 2013'ün yedinci uygulamalı girişimcilik eğitimini düzenledi.

BAKA VE KOSGEB'İN DESTEKLERİ

KOSGEB Burdur Merkezi'ndeki eğitime katılan çoğunlukla mermer mozaik, hediyelik eşya ile mobilya üretimi ve gıda ile hizmet sektöründe faaliyet sürdürmeyi planlayan 30 kursiyer katılmaya hak kazandı. Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan, MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin Dalğar'dan uygulamalı girişimcilik eğitimi alan kursiyerlere sürdürülebilir yerel kalkınmada BAKA'nın rolü, BAKA ve KOSGEB'in verdiği destekler, kuruluş amaçları ile çalışmaları, başarılı bir iş hayatı için nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgilendirme yaptı. Girişimci adaylarının yerelde kalkınmayı sağlayan kurumlar olan BAKA ve KOSGEB gibi kurumların sürdürdüğü faaliyetler, neler yaptıkları konusunda bilgi sahibi olmalarının önemine dikkat çeken YDO Koordinatörü Mehmet Candan, iş hayatında en çok destek sağlayacak kurumlar olduğuna, KOSGEB'in işi kurarken BAKA'nın da büyüdükten sonra destek sağlayacak bir kurum olduğuna dikkat çekti.

Girişimciliği teşvik etmek, istihdam sorunlarını gidermek, ekonomik kalkınmayı ve işsizliğin azaltılmasını sağlamak, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amacıyla gerçekleştirilen 70 saatlik uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, KOSGEB tarafından kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım maliyetlerinin yüzde 60'ı kadınlarda da yüzde 70'ine kadar 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira hibe desteği olarak sağlanabiliyor. Girişimciler ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burdur Merkez Isparta Akdeniz Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title