Haberler

Burger Kıng'den Virüslü Et Açıklaması

Güncelleme:
Abone Ol

Dikici, "Bizim Sistemimizde En Ufak Bir Bakteri Değil de Kirlenme Sözkonusu Olamaz."

TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici:

"Bizim sistemimizde en ufak bir bakteri değil de kirlenme sözkonusu olamaz. Müşterilerimiz son derece sağlıklı ürünler yiyorlar. Bizim kapımızdan içeri girmiş zaten birşey yok. Diyelim ki geldi bulaştı. Geçmesi ve ön tarafa gitmesi imkansız birşey. "

"Biz de bu ürünleri imha etmişizdir. Biz de devletin bize gösterdiği prosedürleri takip ederek bunu İl Tarıma bildirdik. Arkasından bunu katı atık firmasına teslim ettik. Aynı zamanda imha belgelerini de İl Tarıma verdik. "

Burger King'in işletmecisi TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkanvekili Erhan Kurdoğlu ve anadepo görevi üstlenen Fasdat Gıda Genel Müdürü Celal Oktay Burger King'in virüslü et sattığı iddiasıyla ilgili açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

" KONUNUN BURGER KING İLE HİÇBİR ALAKASI YOKTUR "

Burger King'in Türkiye'deki işletmecisi olan TAB Gıda et tedarikçisi TT Gıda ile sözleşmesini nisan ayında feshetmişti. Fesih nedeni olarak da,TT Gıda'dan gelen etlerde "salmonella" ve "listeria" adlı bakterilen ortaya çıkması gösterilmişti. Konunun doğrudan Burger King ile alakalı olmadığını belirtmek üzere açıklama yapan TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkanvekili Erhan Kurdoğlu, "Konunun Burger King ile hiçbir alakası yoktur. Sadece lojistik firmasıyla et üretici firma arasındaki bir problemden kaynaklanmıştır. "dedi. Kurdoğlu zaman zaman ellerinde gelen etler üzerinde tahliller yaptıklarını ve bu tahlillerde TT Gıda tarafından gönderilen etlerde 5 ay önce, 11 tonluk ürün içinde bakterilerin tespit edildiğini kaydetti. Kurdoğlu, "Biz de bu ürünleri imha etmişizdir. Biz de devletin bize gösterdiği prosedürleri takip ederek bunu İl Tarıma bildirdik. Arkasından bunu katı atık firmasına teslim ettik. Aynı zamanda imha belgelerini de İl Tarıma verdik. "diye konuştu.

ET ÜRETİCİSİ FİRMAYA "ASILSIZ İHBAR "SUÇLAMASI

" Bu etler nerede ? "tartışmasıyla ilgili de konuşan Kurdoğlu "Bundan sonra bakanlığın yapmış olduğu bir soruşturma var. Bize de neticesi 1 Eylül 2009 tarihinde geldi. Burada yapmış olduğu bütün bu araşrtırmalar sonucunda Fastad Gıda ile ilgili hiçbir suç unsuru tespit edilmediğinin altını çizeyim. Bizi suçlayıcı hiçbir şey bulunmamaktadır. "dedi. Kurdoğlu," Bu, bize üretim yapan gıda üreticisi, satın alma sistemimizin dışına çıkarılmıştır. Bundan dolayı bazı firmanın bize bakanlığa yapmış olduğu asılsız ihbarlar bulunmaktadır. Olay bundan ibarettir. "şeklinde konuştu. Kurdoğlu,

"Olayı ortaya çıkaran biziz . Gerekli başvuruyu yapan imha ettiren biziz ondan sonra çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalan biziz. Bu bize en çok üzüntü veren olaydır. Biz duyarlı bir üreticimizden aldığımız malı tüketicilerimize sunarken bunlara dikkat ediyoruz." dedi. Kurdoğlu "Bunu biz bulduk. Bundan dolayı biz problem yaşamaya başladık. Buna üzülüyoruz. "dedi.

" ET KONUSUNDA ÇOK AMA ÇOK HASSASIZ "

Konuyla ilgili açıklama yapan taşıyıcı firma Fastad Gıda Genel Müdürü Celal Oktay ise, TT Gıda ile ilişiklerini kestikten sonra firmanın maddi sıkıntıya girdiğini belirterek, "Bize firmamızı satın alır mısınız ? "dediler. Biz de böyle birşey yapmadık. Zaten ondan sonra bu tip şeyler başladı. Ağustos'un sonlarına doğru araştırmanın sonuçları kendilerine bildirildi. Kendileri de yeniden sordular satın alacak mısınız firmamızı diye. Biz de kesinlikle böyle birşey yapamayız dedik. "diye konuştu. TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici ise, "Et konusunda çok ama çok hassasız. Pişirme noktasında her 3 saatte bir birer tane numuneden ısı alınıyor. Kaç derece çıktığı arşivleniyor. Bu 3 sene boyunca bu kitapçığı tutuyoruz. Bizim ürünlerimizin 71 derece çıkması lazım ki bu bütün mikroorganizmaların ölmesi için yeterli bir derece.Bizim sistemimizde en ufak bir bakteri değil de kirlenme sözkonusu olamaz. Müşterilerimiz son derece sağlıklı ürünler yiyorlar. Bizim kapımızdan içeri girmiş zaten birşey yok. Diyelim ki geldi bulaştı. Geçmesi ve ön tarafa gitmesi imkansız birşey. "diye konuştu.

" ÜRETİCİNİN KONTROL ETMESİ GEREKİYORDU "

Firma yöneticileri daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurdoğlu, bakterilerin hepsinin 65 derecede 40 saniyede yaşayamadığını söyleyerek, "Bunların üreticiler tarafından kontrol edilip üreticilerin teslim etmesi lazım. Bu üretici bu malı kontrol edip bize yollaması lazımdı. Demek ki kontrol etmeden yollamış. Otomatikman bu firmayı satın alma sistemimizden çıkardık "dedi. TT Gıda'nın sözkonusu etleri Hıfzısıhha'da incelettirdiği ve herhangi bir virüse rastlanmadığı yönündeki iddialara da yanıt veren Fastad Gıda Genel Müdürü Celal Oktay, "Öyle birşey yok. TT Gıda'nın tespit sonuçları diyor. Bu ürünleri bana geri verin diyor. Bende de bakteri çıktı diyor. Haklısın sen diyor. Kendi kendini ihbar ediyor. "dedi. TAB Gıda adına söz alan Erhan Kurdoğlu, etlerin katı atık firmasına verildikten sonra, konuyu takip edip etmedikleri sorusuna ise, "Ben artık teslim ederim evraklarımızı alırım sorumluluğum bitiyor. O zaman o işi benim yapmam lazım. "dedi. 5 seneden bu yana TT Gıda ile çalıştıkları öğrenilen Fastad Gıda Genel Müdürü Celal Oktay, "İade var tabii bu tip hatalı ürünlerden. Onlar bakterili ürünler değildi. Şekil bozukluğu olan ürünlerdi. "dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title