Bursa İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)
Bin aydan hayırlı ay da oruç tutan Bursalılar, 2019 imsak saatlerini merak ediyor. Yardımlaşmanın, kardeşliğin hatırlatıldığı bu kutlu ayda Bursa oruç tutmaya kaçta başlıyor? Bursa imsak saati 12 Mayıs 2019 kaç? Diyanet imsakiye takvimine göre Bursa imsak vakti ve daha fazlası haberimizde…
Kur'an-ın indirilmeye başladığı Kadir gecesini de içerinde barındıran Ramazan'da, İslam alemi bir ay oruç tutacak. Oruç ayı nedeniyle Bursa halkı, 'Bursa imsak saatleri kaçta' araştırıyor. Peki, Bursa imsak vakti 2019, 12 Mayıs Bursa imsak saati kaçta? Oruç ile ilgili hadisler. İşte tüm detaylar…
BURSA 12 MAYIS İFTAR SAATİ
Ramazan bayramıyla son bulan Ramazan ayında, aile üyelerinin bir sofrada birleştiği sahur ve iftar vakitleri en çok okunanlar arasında yer aldı. Bir ay boyunca oruçlu olacak Bursalılar, Bursa imsak ve iftar saatlerini araştırıyor. Bursa 12 Mayıs 2019 imsak saati 4.03 şeklinde belirtiliyor.
RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ HADİSLER
Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine söver ya da çatarsa: 'Ben oruçluyum' desin.
Muhammed'in canı kudret elinde olan Allah''a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir.
Oruçlunun rahatlayacağı iki sevinç anı vardır: Birisi, iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Rabbine kavuştuğu andır." (Buhârî, Savm 9; Müslim, Sıyâm 163)
"Allah rızâsı için bir gün oruç tutan kimseyi Allah Teâlâ,bu bir günlük oruç sebebiyle cehennem ateşinden yetmiş yıl uzak tutar." (Buhârî, Cihâd 36; Müslim, Sıyâm 167-168.)
"Kim yalan konuşmayı ve yalan-dolanla iş yapmayı terketmezse,Allah o kimsenin yemesini, içmesini bırakmasına kıymet vermez." (Buhârî, Savm 8, Edeb 51)
Sizden biriniz bir-iki gün öncesinden oruç tutarak Ramazan'ı karşılamaya kalkmasın. Ancak belli günlerde oruç tutmayı âdet edinmiş olan kimse, o gün orucunu tutsun." (Buhârî, Savm 5, 14; Müslim, Sıyâm 21)
Her şeyin bir baharı vardır, Kur'an'ın baharı da Ramazan ayıdır. İmam Bakır (a.s)
Ramazan ayı girdiğin zaman Cennet'in kapıları açılır, Cehennem'in kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur. Hz. Muhammed
Ramazan Allah'ın ayı, Şaban Resulullah'ın ayı, Recep benim ayımdır. İmam Ali (a.s)
Ramazan ayı öyle bir aydır ki, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmadır. Resulullah (s.a.a)
İmam Bakır (a.s): "Ramazan ayının diğer aylara üstünlüğü Resulullah'ın diğer peygamberlere üstünlüğü gibidir."
Resulullah (s.a.a): "Ramazan ayı öyle bir aydır ki, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmadır."