Haberler

Bursa'da Avukat Levent Pişkin 'Adli Kontrol' Şartıyla Mahkemeye Sevkedildi- Yeniden

Abone Ol

Sayın Yazıişleri müdürlerine'Bursa'da gözaltına alınan 9 HDP ve DBP'li adliyede' başlıklı haberimizi gelişmeler nedeniyle yeniden veriyoruz.

Sayın Yazıişleri müdürlerine

'Bursa'da gözaltına alınan 9 HDP ve DBP'li adliyede' başlıklı haberimizi gelişmeler nedeniyle yeniden veriyoruz.

------------

YENİDEN

Mehmet İNAN/BURSA, - BURSA'da, terör örgütü PKK soruşturmasında gözaltına alınan 9 kişi arasında bulunan, tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın savunmasını üstlenen İstanbul Barosu avukatlarından Levent Pişkin ile Bursa Barosu avukatlarından Cahit Kırkazak 'adli kontrol' şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, geçen hafta DBP ve HDP yöneticileri ve üyelerinin de aralarında olduğu 32 kişiyi gözaltına almış, mahkemeye çıkarılan 23 kişiden 20'si tutuklanmış, 3 kişi de savcı tarafından serbest bırakılmıştı.

Aralarında DBP İl Eş Başkanı Recep Kuru ve HDP Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 9 kişi ise emniyetteki sorgulamalarının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Adliyeye giriş sırasında slogan atan şüphelileri polis engellerken yakınları alkışla destek verdi.

GÖZALTINA ALINANLAR 2 AVUKAT DA VAR

Gözaltına alınan 9 kişi arasında, tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın savunmasını üstlenen İstanbul Barosu avukatlarından Levent Pişkin ile Bursa Barosu avukatlarından Cahit Kırkazak da bulunuyor.

Savcılık soruşturması tamamlanan zanlılardan 7'si tutuklanma, avukatlar Levent Pişkin ile Cahit Kırkazak ise 'adli kontrol' şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

'Terör örgütü üyesi olmak' ve 'Terör örgütünün propogandasını yapmak' ile suçlanan Demirtaş'ın avukatlarından Levent Pişkin, Demirtaş ile cezaevinde yaptığı konuşmaları yabancı basına açıklama olarak vermek, Cahit Kırkazak ise Bursa'da izinsiz basın açıklaması yapmakla suçlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş İstanbul Barosu Levent Pişkin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title