Bursa'da Dezavantajlı 83 Kişiye İstihdam Sağlandı
Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürütülen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi ile 83 kişinin istihdam edildiği bildirildi.
Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürütülen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi ile 83 kişinin istihdam edildiği bildirildi.
Belediyelerde istihdam ve sosyal destek hizmetlerinin koordinasyonuna yönelik bir model geliştirmek ve bu model aracılığıyla dezavantajlı bireylerin, işgücü piyasasına sürdürülebilir şekilde entegrasyonuna katkıda bulunmak amacıyla yürütülen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nin (İSKEP) sonuç toplantısı, Hünkar Köşkü'nde yapıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, toplantıda proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Projede Bursa genelinde dezavantajlı kişiyle görüşme yapılarak, istihdam seçenekleri sunulduğunu belirten Köse, "Bu kişilerden 83 kardeşimize, farklı yerlerde istihdam olanağı sağladık. Bu gerçekten büyük bir başarı ve özveridir." dedi.
Köse, 2014 yılında başlatılan projenin, 19 Kasım 2016 itibarıyla sona ereceğine işaret ederek, dezavantajlı bireylerin topluma kazandırılmasına yönelik çalışmaların devam etmesi gerektiğini dile getirdi.
Toplumda istihdam konusunda dezavantajlı durumdaki kişilere yönelinmesinin önemine işaret eden Köse, şunları kaydetti:
Özellikle AK Parti iktidarları döneminde son 14 yıldır dezavantajlı gruplarımızın kendi özgüvenlerini kazanmaları ve topluma kazandırılmaları noktasında merkezi hükümetlerimizin de yapmış oldukları olağanüstü gayret ve desteklerin olduğunu biliyoruz ama bu noktada yerel yönetimlerle birlikte yerel halkımızın da bu kardeşlerimize sahip çıkmalarıyla onlara kendi geleceklerini kazanabilme olanağı sağlamamız gerekiyor."
Projenin Medya İlişkileri Uzmanı Nihal Togo da proje kapsamında 600 belediye personeline eğitim verildiğini, bunun yayında 7 bin 500 kişinin veritabanına kaydedilerek istihdama hazır hale gelmeleri için gerekli takiplerinin başlatıldığını ve 900 dezavantajlı bireye İŞKUR ve MEB programları için gerekli oryantasyon eğitimine alındığını ve temel bilgisayar okur yazarlığı eğitimine başladığı bilgisini verdi.