Haberler

Bursa'da 'Sağlık Serbest Bölgeleri Çalıştayı'

Abone Ol

Bursa, Sağlık Serbest Bölgesi projesini hayata geçirmeyi amaçlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), dört bakanlığın temsilcilerinin de katıldığı 'Sağlık Turizminde Yeni Nesil Yatırım Modeli Oluşturma ve Sağlık Serbest Bölgeleri Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı.

Bursa, Sağlık Serbest Bölgesi projesini hayata geçirmeyi amaçlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), dört bakanlığın temsilcilerinin de katıldığı 'Sağlık Turizminde Yeni Nesil Yatırım Modeli Oluşturma ve Sağlık Serbest Bölgeleri Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı. Çalıştayın sonuç bildirgesinde, Bursa'da sağlık serbest bölgesi kurulması, yatırım teşviklerinin arttırılması ve 'Sağlık Turisti Sigorta Poliçesi'nin oluşturulması istendi.

BTSO Altıparmak Binası'nda düzenlenen çalıştay, Sağlık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi, ilgili sivil topluk kuruluşları, sağlık ve turizm sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bursa'nın sağlık turizmde yol haritasının belirlenmesinin amaçlandığı çalıştayın sonuç bildirgesi, düzenlenen gala yemeğinde açıklandı.

Toplantıya BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Hakan Çavuşoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, BTSO Meclis Üyesi ve Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Kurucu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa'daki sağlık turizmi potansiyelinin ortaya konması ve hayata geçirilmesi adına önemli bir çalıştay gerçekleştirildiğini söyleyerek, Bursa'nın son yıllardaki sağlık ve turizm yatırımlarıyla bölgesinin önemli bir sağlık turizmi merkezi haline geldiğini ifade etti.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, "Gerek medikal ve termal turizmde, gerekse diğer kaynakları ve avantajlarından ötürü yeni nesil yatırım modellerinin Bursa'da uygulanması dünya sağlık turizmi pazarında Bursa'nın hak ettiği yeri alması adına büyük önem arz etmektedir. Bizler bunun farkındayız ve bu yatırımların Bursa'ya yapılması adına da elimizden geleni fazlasıyla yapmalıyız. Çünkü bu kadar doğal ve tarihsel zenginlikleri, altyapı ve yatırımlarının birleşimi ile Bursa, sağlık turizminde yadsınamayacak bir noktaya sahiptir" diye konuştu.

Bursa olarak sağlık turizmi açısından çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını söyleyen BTSO Meclis üyesi Dr. Mustafa Esgin, "Uzunca bir süredir sağlık turizmiyle ilgili bir gündemi Bursa kamuoyu ile paylaşıyorduk. BTSO'nun son dönemde 16 makro projesinden birisi olan Sağlık Serbest Bölgeleri projesi bağlamında sağlık turizmi vasıtasıyla kentimizin ülke ekonomisine katkılarının daha da artırılması yönündeki çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

'BURSA'YA TERMAL KÜR BÖLGESİ KURULSUN'

Çalıştaydan çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşan Mustafa Esgin, sağlık turizmi yeni nesil yatırım konsepti içerisinde Termal Kür Bölgesi yatırımlarının önem kazandığını ve Bursa'da Termal Kür Bölgesi kurulması yönünde çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı'nın 'Döviz kazandırıcı hizmetlerin desteklenmesi' hakkındaki teşviklerini önemsediklerini ve yeni teşvik mevzuatı oluşturulurken ilgili kurum ve STK'lardan görüş alınmasının önemine değinen Esgin, çalıştaydan çıkan bir diğer sonucun ise Bursa'nın ulusal ve uluslararası hava yolu ulaşımının daha işlevsel hale getirilmesi olduğunu belirtti.

'SAĞLIK TURİSTİ SİGORTA POLİÇESİ'

Sağlık Serbest Bölgeleri, Özel Ekonomi Bölgeleri ve Termal Kür Bölgeleri gibi alanlarda planlama dışı yatırımların ortaya konulmasının önemine değinen Esgin, çalıştaydan çıkan diğer sonuçları şöyle sıraladı:

"Kent dinamiklerinin sinerjisi ile ortaya çıkan sağlık turizmi çalışmalarının kümelenme modeli ile daha da geliştirilmesi. Mevcut yatırım teşviklerinin daha da arttırılması ve termal turizm bölgelerine yönelik yeni teşvik planlamasının yapılması. İnsan kaynağının geleceğin sektörü sağlık turizmine entegre edilmesi ve kalitenin nitelik-nicelik yönünden artırılması. Sağlık turizminde ihtiyaç duyulan yeni meslek gruplarına yönelik lisans düzeyinde eğitim bölümlerinin açılması ve bu meslek gruplarına yönelik sertifikasyon programlarının oluşturulması. Hedef destinasyonlara ait ülkelerden gelen yabancı öğrencilerin tıp ve sağlık eğitimi almaları sağlanarak sağlık turizmi elçilerinin yetiştirilmesi. Termal yatırımların desteklenmesi amacı ile yerel yönetimlerin daha fazla inisiyatif alması. 'Sağlık Turisti Sigorta Poliçesi'nin oluşturulması ve Ekonomi Bakanlığı tarafından teşvik edilmesi." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Termal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title