Haberler

Bursa'da Sokakta Gezdirilen Yetiştirilmesi Yasak Olan Köpeğe El Konuldu

Abone Ol

Bursa'da polis, yetiştirilmesinin yasak olduğu iddia edilen köpeğe el koydu.

Bursa'da polis, yetiştirilmesinin yasak olduğu iddia edilen köpeğe el koydu. Köpek sahibi ile yaşanan tartışma nedeniyle polisin takviye ekip istedi. Dogo Argentino melezi olduğu bildirilen bir yaşındaki köpek, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde karantina altına alındı. Köpeğin sahibine teslim edilip edilmeyeceği Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü uzmanlarının incelemesi sonucu karar verilecek.

Bursa'da Volkan Demirci, sahibi olduğu 'Baf' adını verdiği köpeğini dün akşam saatlerinde ağızlığını takmadan, hayvanın kimliğini ise üzerine almadan kentin en işlek semti olan Osmangazi Metro İstasyonu yakınlarında dolaştırmaya çıkardı. Köpeği gören polis ekipleri, Volkan Demirci'den hayvana neden ağızlık takmadığını sorup, köpeğin kimliğini sordu. Saldırgan olmadığı için köpeğe ağızlık takmadığını belirten Demirci, evde bıraktığı köpeğinin kimliğini ise izin verilmesi halinde getirebileceğini belirtti. Bu sırada köpeğin olası saldırısını dikkate alan polis, takviye ekip istedi.

Volkan Demirci'ni bu teklifini kabul etmeyen polis ekipleri, Osmangazi Belediye görevlilerini çağırdı. Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne götürülen köpek burada karantina altına alındı.

YETİŞTİRİLMESİ YASAK IRKIN MELEZİ

Barınağın bağlı olduğu Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Aysu Altıkardeşler İlman, yapılan ilk incelemede polisin Amerikan Bulldog diye işlem yaptığı köpeğin yine yetiştirilmesi yasak cinslerden olan Dogo Argentino melezi olduğunu söyledi. İşlemler sürdürülünceye kadar köpeğin karantina altında tutulacağını kaydeden Altıkardeşler, "Dogo Argentino, Pitbull, Rottweiller gibi yetiştirilmesi yasak köpeklerle ilgili polis yasal işlem yapıyor. Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü de cezai işlem uyguluyor. Sahibinin köpeğini teslim alabilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü uzmanlarının incelemesi gerekir. Onların incelemesi sonucu sahibine iade edilip edilmeyeceğine kadar verilecek. Köpek Dogo Argentino melezi olduğu için ceza belki az olabilir ama yasal işlemler yapılmadan köpek teslim edilmeyecek" dedi.

İlman, bu tür köpekler kısırlaştırılıp, sahipli olsa bile sokakta ağızlık takılmadan dolaştırılamayacağını ve kimliklerinin de sahiplerinin yanlarında olması gerektiğini kaydetti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Volkan Demirci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title