Haberler

Bursa - Davullu, Zurnalı, Tiyatrolu Eylem

Abone Ol

Çocuk Hastanesi'nin Kapatılmasını Tiyatro ile Protesto Ettiler

Çocuk Hastanesi'nin kapatılmasını tiyatro ile protesto ettiler

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde hizmet veren Çekirge Çocuk Hastanesi'nin TOKİ'ye devredilerek yerine rezidans yapılmasına karşı çıkan CHP Bursa Osmangazi Gençlik Kolları hastane önüne yürüyüp davullu zurnalı, tiyatrolu protesto eylemi yaptı.

Osmangazi İlçesi'nde yaşayan yaklaşık 200 bin çocuğa sağlık hizmeti veren Çekirge Çocuk Hastanesi'nin kapatılmasının geçen yıl gündeme gelmesi üzerine Bursa'da birçok sivil toplum kuruluşu ve parti protesto eylemi yapıyor.

Hastanenin kapatılmaması için başlatılan kampanyalarla 25 bin imza toplanmasının ardından TOKİ'ye devredilerek yerine rezidans yapılmasına karşı çıkan CHP Osmangazi Gençlik Kolları, Çekirge Meydanı'nda toplandı. Palyaço, çizgi film kahramanlarının kıyafetlerini giyen oyuncular davul zurna eşliğinde hastane önüne yürüdü.

Hastaneye muayene için gelen çocuklara şeker dağıtılmasının ardından Osmangazi Gençlik Kolları Tiyatro Grubu üyesi gençler sergiledikleri tiyatro gösterisiyle hastanenin kapatılmasını protesto etti.

Gösterinin ardından CHP Osmangazi İlçe Başkanı Zafer Ekici basın açıklaması yaparak, Bursa'da bulunan 3 çocuk hastanesinden birinin kapatılmak istendiğini vurguladı. Şehrin doğu ve batı yakasında bulunan Dörtçelik ve Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi arasında 15 kilometre uzaklık bulunduğunu anlatan Ekici, "Osmangazi'de bulunan tek çocuk hastanesinin kapatılması, çocuklarımızın sağlığına verilen önemi gözler önüne seriyor. 850 bin nüfusu bulunan Osmangazi İlçesi'nde yaklaşık 200 bin çocuk bulunuyor. Osmangazi merkezinden gece 39- 40 derece ateşlenen, sancılanan çocuklarımızı anneleri 15 kilometre uzaklıkta bir hastaneye hangi şartlarda götürecek tahmin edebiliyor musunuz? Gece yarısı dolmuş bulmakta, çocuklarına harçlık vermekte zorluk çeken halkımızın olmadık saatlerde taksi parası bulamaları da zor. Aileler çocuklarını nereye götüreceğini bilmediği ve tedavi geciktiği için ciddi hastalıklarla da karşılaşılabilir. Yetkililerden rica ediyorum. Çekirge Çocuk Hastanemiz kapatılmasın, insan sağlığı ile oyun oynanmasın, TOKİ'ye rant sağlayacak farklı yerler bulunsun. Hastanemize sahip çıkalım" dedi.

Çekirge Çocuk Hastanesi'nin kapatılarak Dört Çelik Çocuk Hastanesi'ne bağlanmasının TOKİ için atılan ilk adımlar olduğunu söyleyen CHP Osmangazi Gençlik Kolları Basın Sözcüsü Enis Kaya ise, Bursa'nın çocuk hasta yatak sayısının yetersiz olduğunu hastanenin yıkılarak yerine TOKİ tarafından bina yapılmasıyla bu sorunun artacağını vurguladı. Bursa'ya 250 yataklı, kadın doğum hastanesi ile birlikte çalışan bir çocuk hastanesi yapılması gerektiğini kaydeden Kaya, en uygun yerin mevcut Çekirge Çocuk Hastanesi olabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title