Haberler

Bursa'nın mirasları göz dolduruyor

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' çalışmaları kapsamında özgün değerleriyle buluşan 'Kırsalda Yaşam Kültürü', Türk Halk Kültür seminerlerinde gündeme taşındı.

BURSA Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi Üftade Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminer, Ankara Üniversitesi Türk Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Halkbilimi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Gözaydın'ı Bursalılarla bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan çalışmalarla Bursa'nın kültürel değerlerini öne çıkaran Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM), Ankara Üniversitesi Türk Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Halkbilimi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Gözaydın'ı ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 kurulan Bursa Araştırmaları Merkezi, somut olmayan kültürel miras projesi kapsamında köylerde araştırma çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 300'ün üzerinde eseri kent belleğine kazandıran Bursa Araştırmaları Merkezi, 'Kırsalda Yaşam Kültürü' başlıklı Türk Halk Kültür seminerinde Prof. Dr. Nevzat Gözaydın'ı Bursalılarla bir araya getirdi.

Seminer öncesi Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas'ı ziyaret eden Prof. Dr. Nevzat Gözaydın, yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Gözaydın, daha sonra Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM) personeli ve gönüllü ekibiyle birlikte saha çalışmalarının sürdüğü Gemlik'in Umurbey Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Somut olmayan kültürel miras çalışmalarında Bursa'nın, Türkiye'de ilk sırada yer aldığını ve üniversitelere de örnek olduğunu belirten Prof. Dr. Gözaydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye bu konuda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

"Bu işi ancak deliler yapar"'

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi Üftade Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde konuşan Prof. Dr. Nevzat Gözaydın, 'Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi' çalışmaları üzerine Büyükşehir Belediyesi ve Kültür AŞ'nin ortaklığıyla okurla buluşan 8 ciltlik kültür kitapları üzerine açıklamalarda bulundu. Gözaydın, kitaplara hayran kaldığını belirterek, "2010'da çalışmalarına başlanıp 2015'te okuyucusuyla buluşan bu 8 ciltlik eseri, bütün samimiyetimle söylüyorum anca deliler çıkarır. Bu kadar kısa sürede böyle kapsamlı bir projeyi sonuçlandıran ekip cennetliktir" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse ile Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Ayşe Hacıoğlu ve Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan'ın da ilgiyle izlediği seminerin sonunda Prof. Dr. Gözaydın'a, İznik çinisi, 'Somut Olmayan Kültürel Miras' ve 'Bursa Şeriye Sicilleri' yayınları hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bursa Araştırmaları Merkezi Ankara Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title