Bursa'nın Unesco Dünya Mirası Listesi'ne Girmesinin 3. Yılı
Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin 3. yılı nedeniyle etkinlikler düzenlendi.
Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin 3. yılı nedeniyle etkinlikler düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, etkinlikler Atatürk Caddesi'nde bulunan UNESCO Anıtı önünde düzenlenen programla başladı.
UNESCO Dünya Mirası ve Bursa'daki tarihi eserler konusunda bilinçli bir nesil oluşturulması amacıyla Bursa Alan Başkanlığınca hazırlanan program dahilinde 3 yıldır ilkokullarda eğitim alan öğrenciler, etkinliklere katılarak Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi.
Altepe, Bursa'nın, Yıldırım Beyazıt'ın kurduğu Yıldırım, Murat Hüdavendigar'ın kurduğu Çekirge, Çelebi Mehmet'in kurduğu Yeşil, 2. Murat'ın kurduğu Muradiye, Osmangazi ve Orhangazi'nin kurduğu Kale, Hisar ve Tarihi Çarşı Hanlar Bölgesinden oluştuğunun altını çizdi.
Sultanların kurduğu semtlerden oluşan Bursa'nın, bu semtler ve Cumalıkızık ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girerek evrensel değer haline geldiğini ifade eden Altepe, şunları kaydetti:
"Alan Başkanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu başkanlığında bu konuda sürdürülebilirliğin sağlanması için düzenli olarak çalışmalar sürdürülüyor. Bursa'nın sahip olduğu evrensel değerlere sahip çıkacak bilinçli bir gençlik yetişiyor. Bu tarihi semtlerde yaşayan gençlerimiz, sürdürülebilirliğin sağlanması, kentlilik bilinci ve tarihi değerlerimiz hakkında eğitildi. Artık bu gençlerimiz kendi okul ve mahallelerinde diğer arkadaşlarına öncülük, liderlik yapacak."
Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ise koruma konusunda bilinci yaygınlaştırmak, korumayı bütün halkın öğrenmesi ve eserlere sahip çıkması için işe çocuklardan başladıklarını kaydetti.
Bu eğitimlerin 3 yıldır devam ettiğini hatırlatan Dostoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Bu sene özel bir uygulama yaptık. Dünya Mirası Listesi'ne giren 7 bölgedeki okullarda çocuklara eğitim verdik. Bugün de alanları onlarla birlikte geziyoruz. Her okul kendi bölge ve mahallesinde tarihi eserlerin değerlerini anlatacak. Herkesin kendi mahallesine sahip çıkmasını amaçladık. Sevgi evlerinden çocuklara da eğitim verdik. Onlar da bu etkinliğimize katıldı. Böylelikle diğer çocuklarla kaynaşmaları da sağlandı."