Haberler

Bursa Uludağ'da Düzenlenen Atlı Kızak Yarışmasında Atlar Karlara Böyle Saplandı

Abone Ol

Dha YURT - Uludağ'da düzenlenen atlı kızak yarışmasında atlar karlara böyle saplandı BURSA Uludağ'da ilk kez düzenlenen Geleneksel Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası, Tek Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası ile Çift Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası'nda yarışmacılar yumuşak zemin nedeniyle zor anlar yaşadı.

Dha YURT - Uludağ'da düzenlenen atlı kızak yarışmasında atlar karlara böyle saplandı

BURSA Uludağ'da ilk kez düzenlenen Geleneksel Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası, Tek Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası ile Çift Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası'nda yarışmacılar yumuşak zemin nedeniyle zor anlar yaşadı.

Oteller bölgesinde düzenlenen yarışlara Erzurum, Kars, Ankara ve Bursa'dan 14 takım katıldı. Yarışların startını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi. Zeminin yumuşak olması sebebiyle yarışmacılar zor anlar yaşarken, kara batan atları yine sahipleri güçlükle çıkararak yarışa devam etti. Pist üzerinde atların fotoğraflarını çekmek için yarışan amatör fotoğrafçılar da zaman zaman tehlikeli anlar yaşadı. Vatandaşların büyük ilgiyle seyrettiği yarışları, Yeşil Bursa Rahvan Atlar Binicilik Kulübü sporcusu Mustafa Özpınar kazandı. Erzurum Altınbulak Atlı Spor Kulübü'nden İbrahim Karadaş ikinci, Kars Çıpkalı Köyü Doğanpınar Atlı Spor Kulübü'nden Reşat Keskin üçüncü oldu. Dereceye girenlere madalya ve kupalarını, Vali Münir Karaloğlu ve Başkan Recep Altepe verdi.

ALTEPE: "İLKLERDE BAZEN SIKINTILAR YAŞANABİLİR"

Uludağ'da ilk kez yapılan yarışların, ilerleyen yıllarda daha büyük çaplı düzenleneceğini belirten Altepe, "Bu yarışma ilkti. İlklerde bazı sıkıntılar yaşanabilir. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı, örnek yarışlar yapacağız ama bugün bu zor şartlarda yapılan yarışlar yine de güzel oldu. Dereceye girenleri kutluyorum." dedi.

ULUDAĞ'A GÜNÜBİRLİKÇİ AKINI

Öte yandan kış turizminin gözdesi halinde olan Uludağ bugün de günübirlikçi akınına uğradı. Bazı okullar öğrencileri gezi kapsamında Beyaz Cennet'e getirirken çocuklar kızaklarla kayarak eğlendi. Günübirlik gelen vatandaşlar da yol kenarlarında mangal yaparak eğlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title