Haberler

Bursaspor Mali Yolsuzluk Davasından Yargılanan 35 Sanık Beraat Etti

Abone Ol

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca, yapılan şikayet üzerine 2011 yılında başlattığı soruşturma sonunda, Bursaspor'un hesaplarında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca, yapılan şikayet üzerine 2011 yılında başlattığı soruşturma sonunda, Bursaspor'un hesaplarında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda gözaltına alınan 35 zanlı arasında bulunan, Bursaspor'un Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Başkan Yardımcısı Haluk Özkıyıcı, Bursaspor'un Hukuk işlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Öztürk Yazcı, Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ve eski yöneticilerden Osman Çelik tutuklandı. Tutuklu kişiler bir süre sonra kefaletle serbest bırakıldı. Yapılan soruşturma sonunda, 35 sanık hakkında, Bursa 1. ağır Ceza Mahkemesi'nde, Örgüt kurmak, Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak,, Zimmet, Görevi ihmal ve Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek suçlarından, 12 ile 36 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yönelttiği suçlamaları kabul etmediği yargılama devam ederken, Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, geçtiğimiz Mayıs ayında, rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Bursaspor'da dönemin yöneticileri hakkında açılan davaya bugün devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Öztürk Yazıcı, Haluk Özkıyıcı, Osman Nuri Biçer, Jale Demir, Oktay Hakan Öztürk, Turgay Dursun, Mustafa Yedikardeş ile Mümin Pekcan katıldı. Cumhuriyet Savcısının daha önceki verdiği mütelada, İbrahim Yazıcı hakkındaki davanın düşürülmesi, 4 sanığın beraat etmelerini diğer sanıkların ise 2-7 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istediği karar aşamasına gelen yargılamada, son sözlerine söyleyen mahkemede hazır bulunan sanıklar ve avukatlar, yöneltilen suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme heyeti, Bursaspor Kulübü Başkanı Merhum İbrahim Yazıcı hakkında açılan davanın düşürülmesine, diğer 34 sanığın ise delil yetersizliğinden üzerlerine atılan suçlardan, beraatlerine karar verdi.

ÖZTÜRK YAZICI AKLANDIK

Duruşma çıkışı, gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk Yazıcı, iki yılı aşkın süredir devam eden mali davadan aklandıklarını belirtip, Keşke rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı da bu beraat kararını görseydi. Çünkü bu davada ve dava öncesi soruşturmalardan çok fazla etkilendi. Hatta başkanımızın hasta olmasına, sıhhatinin kötü etkilenmesine bu dava neden olmuştu. Dolayısıyla bu karar bizi bir kere daha duygulandırdı. Biz tamamen aklandık. Keşke başkanımız da bu günleri görseydi diye konuştu.

Duruşma sonunda konuşan Osman Nuri Biçer, merhum İbrahim Yazıcı'yı bu uğurda şehit verdiklerini söyleyerek, O'nun ruhu şad olsun. Bütün arkadaşlarımız mutlu. Adalet tecelli etti. Çamur at izi kalsın diyen arkadaşlar bu kadar sevinçli mi acaba Onlara daha sonra divan kurullarında hür irademizi ortaya koyacağız, biz suçlamayacağız. Destek vereceğiz şeklinde konuştu.

Haluk Özkıyıcı ise söylenecek çok şeyin olduğunu ve bunları ilerleyen zamanlarda televizyon programlarında belgelerle açıklayacaklarını belirterek, Bursaspor'la kimlerin, neden, niçin oynadıklarını belgelerle açıklayacağım. Keşke İbrahim Başkanımız da aramızda olsaydı da bu kararı duysaydı. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Hak etmediğimiz bir şekilde yargılandık ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yazıcı Öztürk Yazıcı Bursaspor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title