Haberler

Bursasporlu Yöneticiler ve Taraftarlar Berat Kandili'nde Beraat Etti

Abone Ol

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili haklarında dava açılan Bursaspor Kulübü Başkanı, kulübün eski genel müdürü, avukatı ile tribün lideri ve taraftarların da aralarında bulunduğu 42 sanığın ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

Bursaspor- Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili haklarında dava açılan Bursaspor Kulübü Başkanı, kulübün eski genel müdürü, avukatı ile tribün lideri ve taraftarların da aralarında bulunduğu 42 sanığın ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "halkın bir kısmını bir kısmına karşı silahlandırarak öldürmeye tahrik, halk arasında korku ve panik oluşturarak tehdit etmek" suçlarından haklarında 2 yıldan 30 yıla kadar değişen hapis cezaları istenen sanıklardan 29'u, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Başkan İbrahim Yacızı'nın da aralarında bulunduğu 13 tutuksuz sanık ise bugünkü karar duruşmasına katılmadı.

Mütalaasını veren savcı, 2 yıla kadar hapsi istenen yöneticilerin delil yetersizliğinden, 30 yıla kadar hapisleri talep edilen taraftarların ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerini istedi.

Son sözü sorulan sanıklar, beraatlerine karar verilmesini isteyerek mahkemenin takdirine sığındıklarını söyledi.

Mahkeme, "Halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit suçuna yardım etmek" suçundan 2'şer yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, hukuk işlerinden sorumlu yönetici avukat Öztürk Yazıcı, eski kulüp müdürü Osman Nuri Biçer, stad müdürü Ahmet Varol Çorakçıgil ve kulübün bilet sorumlusu Sedat Şen'in delil yetersizliğinden ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Aralarında tribün liderleri ve taraftarların da bulunduğu ve haklarında, "halkın bir kısmını bir kısmına karşı silahlandırarak öldürmeye tahrik, halk arasında korku ve panik oluşturarak tehdit etmek" suçlarından 30'ar yıla kadar hapisleri istenen 37 tutuksuz sanığın ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

"ADLİYEYİ MEŞGUL ETTİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜM"

Bursaspor'un hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi avukat Öztürk Yazıcı, adaletin yerini bulduğunu ifade ederek, "Bursa-Beşiktaş maçı sonrasında bir gazeteciyle kanunsuz suç olup olmayacağı konusunda mütalaa yaptık. Bu hukuksal mütalaamızın bir kısmı gazetelerde yer aldı. Haberin çıktığı günün sabahı kendimizi karakolda bulduk. 40 saate yakın gözaltı, arkasından bir dünya manevi işkence ve yargılama sonunda gerek başkanımız gerekse de bizim hakkımızda isnat dilen bu suçtan dolayı beraat kararı verildi. İlk günden beri biz ne yaptığımızı, ne söylediğimizi biliyorduk. Aksini hiçbir zaman düşünmedik. Şaşkındık, hele hele hukuksal bir mütalaa verdiğimiz için böyle bir olayın yaşanması anca bizim ülkemizde yaşanabilecek bir şey. Bu kadar insanı, adliyeyi meşgul ettiğimiz için üzgünüm" dedi.

"SON SÖZÜ HUKUK SÖYLEDİ MUTLUYUZ"

Beraat edeceklerini bildiklerini ifade eden Yazıcı, "Bizlerle yargılanan taraftarlarımız da beraat etti. Artık beraat ettiğimize göre umarım bundan sonra bizim aleyhimize propaganda yapanlar da bundan bir ders alır. Son sözü hukuk söyledi. Mutluyuz, yolumuza bakacağız. Biz her zaman Bursaspor'un menfaatleri için burada olduk. Görevimizi layıkıyla yaptık. Omuz atmalar olacaktır. Biz büyüyen bir kulübüz. Birtakım zorluklarla karşı karşıya kalacağız. Bugüne kadar başımıza ne geldiyse hepsinden galip çıktık. İyi niyetle, güvenle, dürüstlükle işinizi yaparsanız, omuz atmalara rağmen dimdik ayakta kalırsınız. Karar camiamıza hayırlı olsun" dedi.

"BİZE 'TERÖRİST' DENİLDİ"

Tribün liderlerinden Selim Kurtulan ise, "Biliyorsunuz bu olaylar Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde çıktı. Bu olaylarda binlerce insan vardı. Ne yazık ki sadece 56 arkadaşımız ceza aldı. Adalet yerini buldu, bu arkadaşlarımız suçsuzdu, bu ortaya çıktı. Bize 'futbol holiganı' denildi. 'Terörist' bile dediler. Adalet ise yerini buldu. Bizler terörist değil Bursaspor sevdalılarıyız. Bugün Berat Kandili'ydi, bizler de beraat ettik" diye konuştu.

Diğer tribün liderlerinden Mehmet Güzelsöz ise, "İnşallah bizi terörist olarak nitelendirenler bu karardan sonra bir nebze de olsa utanır" dedi.

Başkan İbrahim Yazıcı'nın avukatı Özgür Alpaslan Sümer ise, müvekkilinin Berat Kandili'nde beraat etmesinin bir tesadüf olmadığını ifade etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yazıcı Öztürk Yazıcı Bursaspor Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title