Haberler

Büyük Kulüp'te Seçim Heyecanı

Abone Ol

İşadamı, siyasetçi, asker, bürokrat, sanatçı ve akademisyenlerden oluşan 7 bin 300 üyeli Büyük Kulüp'te 24-25 Mart'ta seçim yapılacak.

İşadamı, siyasetçi, asker, bürokrat, sanatçı ve akademisyenlerden oluşan 7 bin 300 üyeli Büyük Kulüp'te 24-25 Mart'ta seçim yapılacak. Kasasında 11 milyon lirası bulunan kulübün 11 kişilik yönetim kurulunun yanı sıra disiplin, balotaj gibi kurullarına da iki yıllık yönetici seçilecek.

Büyük Kulüp'e 38 yıldır üye olan ve 16 yıldır da başkanlığını yapan Duran Akbulut'un karşısında seçimlerde Gündüz Kaptanoğlu bulunuyor. 2 yıl önce yapılan seçimde de Gündüz Kaptanoğlu ile yarışan Akbulut, 78 fazla oy alarak başkan seçilmişti. Bir kereye mahsus 50 bin lira ödenerek üye olunan kulüpte yıllık aidat ise 250 lira. Büyük Kulüp'e üyelerin çocukları ve üçlü kararname ile atanan asker ve bürokratlar ise 12 bin 500 lira ödeyerek üye olabiliyor. Bir yılda 250 bin kişinin geldiği Büyük Kulüp,

üyelerine geniş bir sosyal imkan sağlıyor. 1990 yılına kadar siyasetle daha iç içe olan kulüp, 1996 yılında tüzük değişikliği yaparak, gruplaşmalara neden olan siyasi parti yemeklerini ve siyasi faaliyetleri yasakladı.

3 yıllığına Büyük Kulüp'ün başkanlığına yeniden aday olan Duran Akbulut, "Ya istikrara ya da maceraya oy vereceksiniz. Rica ediyorum, Duran Akbulut için değil Büyük Kulüp için çıtayı lütfen düşürmeyin" dedi.

Üyeleri oy vermeye çağıran Akbulut, üyelerin büyük çoğunluğunun işadamı olduğuna dikkat çekti. Duran Akbulut, kulüp olarak geçmişten günümüze pek çok sosyal sorumluluk projesinde yer aldıklarını da belirterek, "8 yıllık milli eğitim seferberliği için geceler tertipleyerek üyelerimiz tarafından 43 okul yaptırılmasını sağladık. Ayrıca nakden 1 milyon 100 bin TL Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ödemede bulunduk. 1999 depreminde depremzedelere 60 bin TL'lik gıda ve ilaç yardımı ve 40 bin TL gönderdik. Emniyet

Müdürlüğü'ne 6 tane araba, 8 tane motosiklet aldık. Mehmetçik Vakfı'na da 50 bin TL bağışta bulunduk. Geçen yıl Büyük Kulüp olarak Somali'ye 100 bin TL, Van depremzedelerine ise 3 bin adet battaniye gönderdik" diye konuştu.

Akbulut, kulübün Avrupa yakasında bin 700 üyesi bulunduğunu belirterek, Ulus ya da Levent'te Büyük Kulüp şubesi açmak için girişimde bulunacaklarını kaydetti. Akbulut, bunun yanında kendi dönemlerinde Avrupa'nın önde gelen birçok kulübü ile kardeş kulüp olduklarına dikkat çekti. Kulüp üyelerinin yurtdışı seyahatlerde kardeş kulüp imkanlarından yararlanabildiklerini kaydeden Duran Akbulut, yurtdışından gelen kardeş kulüp üyelerinin ise Büyük Kulüp'ü dünya standartlarının üstünde bulduklarını belirtti.

Akbulut ayrıca, kulüpteki otopark sorununu çözmek için 200 araçlık bir otopark yapıldığına dikkat çekti.

Kulübün kar amacı gütmeksizin üyelerine yüksek kalitede hizmet verdiğini kaydeden Duran Akbulut, uzun vadeyi kapsayan, kulübe çok katkısı olmayacak popülist yatırımlarla kulübü zarara sokmak, kulübün geleceğini ipotek altına aldırmak istemediklerinin altını çizdi. Akbulut, "7 bin 300 üyemiz kulübümüzün sahipleridir, onları her zaman bu kulüpte görmekten mutluluk duyuyoruz. Son yıllarda yaptığımız kapasite artışlarıyla isteyen üyemiz düğün, nişan gibi özel günlerini burada kutlama hakkına sahiptir"

ifadelerini kullandı.

DURAN AKBULUT'UN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Seçimden 4 gün önce listelerin Yüksek Divan Başkanlığı'na teslim edilmesi gerekiyor. Duran Akbulut'un listesi ise kesinleşti. Listede Eski Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarı Tevfik Altınok, işadamı Necmettin Yılmaz, İnşaat Turizm ve Otelci Metin Baylav, Dahiliye ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Mustafa İşcan, Makine Mühendisi eski TJK Başkanı, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yasin Kadir Ekinci, eski Devlet Planlama Teşkilatı Grup Başkanı, Genel Müdür, eski İstanbul Milletvekili Selçuk Maruflu,

avukat ve eski THY Genel Müdür Yardımcısı Sevgi Gümütekin, yönetici İnal Aydınoğlu, yönetici Mahmut Tanyol ve

avukat, Hukuk Doktoru Hakan Öncel yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Duran Akbulut Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title