Haberler

Büyük Önder, Adana'da Törenlerle Anıldı

Abone Ol

Adana'da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73'üncü yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Adana'da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73'üncü yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Törene, İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li askerlerin komutanı Albay Cristopher Craige de katıldı.

Atatürk Parkı içindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ve Adana Vali Vekili Zeki Koçberber, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile askerler, gaziler, öğrenciler ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende anıta çelenkler konuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk'ün yaşama gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te ise kentte sirenler çalındı. Törene ABD'nin Adana Konsolosu Daria Darnell ile birlikte katılan İncirlik Üssü'nde görevli askerlerin komutanı Albay Albay Cristopher Craige asker selamı vererek saygı duruşunda bulundu.

Adana Valiliği'nce Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Atatürk'ü anma etkinliğinde de öğrenciler şiirler okurken, Ulu Önder'in yaşamını anlatan kısa film gösterisi gerçekleştirildi. Çukurova Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesi katılımcılardan büyük alkış aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title