Haberler

Büyükşehir, Romatem İle Protokol İmzaladı

Güncelleme:
Abone Ol

Kocaeli Büyükşehir ile Romatem arasında personelin indirimli olarak tedaviden faydalanabileceği protokol imzalandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Romatem ortaklığı ile personelin indirimli yararlanabileceği hizmet için protokol Büyükşehir Meclis Salonu'nda imzalandı. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz, Romatem İşletme Müdürü Sinem Kardeş ve Romatem doktorlarından Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon katıldı. İmza töreninden önce söz alan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, ''Sağlık alanında ülkemiz hızla ilerliyor. Bu işin en kritik noktası çağın en kaliteli sistemleri ile tedavi görmektir. Bugün bu imza töreni ile Büyükşehir personelimizin de Romatem'den indirimli faydalanmasını amaçlamaktayız. Bugün katılımı olan herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi. Öte yandan imza töreni öncesinde Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, ''Hayat Harekettir'' isimli seminer programını gerçekleştirdi.

YÜZDE 20 İNDİRİM UYGULANACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sağlık Merkezi arasında yapılan protokol gereğince Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli ve birinci dereceden yakınları (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları) SGK'lı olmaları kaydıyla ayakta ve yatarak tedavilerde yüzde 20 indirim, SGK kapsamında olmayan yakınları ise tedaviden yüzde 10 indirimden faydalanabilecekler. Protokol 31 Aralık 2015 tarihine kadar geçerli olacak.

FİZİKİ SAĞLIK İÇİN YÜRÜYÜŞ ÇOK ÖNEMLİ

Protokol imzalanmasından önce gerçekleştirilen seminerde Prof. Dr . Tunç Alp Kalyon tarafından ''Hayat Harekettir'' semineri gerçekleştirildi. Seminerde yürüyüşün çok önemli olduğunu belirten Kalyon, ''Yürüyüş yapmak merdiven çıkmaktan daha önemlidir. Düz yolda yürüyebildiğimiz kadar yürüyerek kireçlenmenin önüne geçebiliriz '' dedi.

BEL AĞRISI ÖNEMLİ

Büyükşehir Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde bel ağrısı konusuna dikkat çeken Prof. Dr. Kalyon, ''Bel ağrısı eğer dinlendikten sonra geçmiyorsa önemli bir rahatsızlık söz konusudur. Bel problemleri en çok rastlanan omurga problemlerinin başında gelmektedir. Tedavi sürecinde yatak istirahati, ağrı kesici ve ödem giderici ilaçlar, sıcak uygulama, mekanik tedavi, elektrikle tedavi ve egzersizler ağrımızın dinmesinde etkili olmuyor ise cerrahi müdahale ile müdahale edilmelidir '' dedi.

HAFTADA EN AZ 150 DAKİKA HAREKET

Büyükşehir Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde omurga ağrılarının önüne geçilmesi için haftada en az 150 dakika hareket edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Omurga ağrılarını önlemek için ayrıca düzenli uyku, stresten uzak durma, düzenli beslenme, bol miktarda su tüketimi, D vitamini alımının yanı sıra yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durarak, önlem alınması gerektiği belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Poyraz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title