Haberler

Büyüme Sürecine Çalışanlar Da Dahil Edilmeli

Abone Ol

8. Finans Zirvesi'nde konuşan İspak Ambalaj Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Sarsan, sürdürülebilir büyümeyi bir insanın büyümesi ve gelişimine benzetti.

Şirketlerdeki her fonksiyonda sürdürülebilir büyümenin olması gerektiğine dikkat çeken Zeynep Sarsan, "İnsan kaynağını doğru şekilde eğitmeyen, Ar-Ge'si olmayan, hazırlıksız kadrolarla hedeflenen büyüme planlamada kalır" dedi.

EDUPLUS Finans Zirvesi'nde "Sürdürülebilir Büyüme – Finansal Performansı Arttırmak ve Riskleri Yönetmek" başlıklı oturuma konuşmacı olarak katılan İspak Ambalaj Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Sarsan, sürdürülebilir büyümeyi bir insanın büyümesi ve gelişmesine benzetti. "Şirketlerdeki her fonksiyonda sürdürülebilir büyüme olmalı" diyen Zeynep Sarsan, büyüme sürecinde şirketlerin her bölümü ve hatta her elemanın sürece dahil edilmesi gerektiğini bildirdi.

Konuşmasına İspak Ambalaj ile ilgili bilgiler vererek başlayan Zeynep Sarsan, "Kibar Holding bünyesinde faaliyet gösteren İspak Ambalaj, hızlı büyümesini sürdüren köklü bir Türk ambalaj şirketidir". 40 yılı aşkın uzmanlığımız ve Ar-Ge çalışmalarımızla, Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn ettiğimiz fabrikamızla birlikte üretim kapasitemizi üçe katlayarak yılda 40.000 tona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Çikolata ürünleri, şekerleme, süt ürünleri, içecekler, kurutulmuş meyve ve atıştırmalıklar, tıbbi malzeme ve ilaç ambalajları, hijyen ürünleri ve evcil hayvan gıdaları için ambalaj malzemeleri ürettiklerini kaydeden Zeynep Sarsan, "Birçok büyük Türk ve dünya şirketine hizmet veriyoruz. Yüksek kaliteli, sürdürülebilir, düşük maliyetli ve kullanımı kolay ambalaj üretmek daima işimizin merkezinde yer alıyor" dedi.

"Kadroları da hazırlamalıyız"

Sürdürülebilir büyümenin tıpkı bir insanın büyümesi ve gelişmesi gibi olduğunu vurgulayan Zeynep Sarsan, "Büyüme sürecinde şirketlerin her bölümü ve hatta her elemanı sürece dahil edilmeli, dışarıda bırakmamalıdır" dedi. Sürdürülebilir büyümenin iyi bir insan kaynağı ile mümkün olabileceğini ifade eden Sarsan, sürdürülebilir büyümenin devamlılık isteyen bir gelişim olduğunu belirtti. "İnsan kaynağını doğru şekilde eğitmeyen, Ar-Ge'si olmayan, hazırlıksız kadrolarla hedeflenen büyüme planlamada kalır" diye ekledi.

"İş hayatında riskleri doğru teşhis etmeliyiz"

Teknolojik yeniliklere ve gelişen piyasa şartlarına ayak uyduramamak ve bu konudaki yatırımları yapmakta gecikmenin de büyümeyi engellediğini söyleyen Zeynep Sarsan, bu durumun uzun vadede rekabet avantajının kaybedilmesine yol açacağını kaydetti. İş hayatında riskleri doğru teşhis etmenin ve bunlara doğru çözümler üretmenin her geçen gün daha kritik bir hal aldığına dikkat çeken İspak Ambalaj Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı, "Geçen yıl risk yönetiminin çok daha önem kazandığı bir yıldı. İspak Ambalaj olarak risk yönetimi sürecini doğru yönettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Tesis Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn edildi

İspak Ambalaj olarak küresel bir oyuncu olma hedefleri olduğunu açıklayan Sarsan, "Bu amaçla yeni yatırımımızla birlikte Ar-Ge merkezi kuruyoruz. Dinamik bir ekiple, uzun ömürlü, çevreci ve sürdürülebilir işler başarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Verimliliği daha da ön plana çıkararak, katma değeri yüksek işler yapmayı amaçlayan bir şirketiz. Bu doğrultuda iki yıl önce Türkiye'de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımını gerçekleştirdik. Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn ettiğimiz tesisimiz, gıda ve ilaç endüstrileri için hijyenik üretim alanlarına da sahip. Yeni tesisimiz ile birlikte ihracatımıza 75 milyon avroluk bir katkı sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kibar Holding Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title