Haberler

Çabuk büyüyecekler

Abone Ol

Kentteki 197 okulda 166 bin öğrenciye süt dağıtımı gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların kemik gelişimine katkıda bulunuyor.

İzmir'in farklı mahallelerindeki ilköğretim okullarına 2006 yılından bu yana süt dağıtımı yapan ve 2009 yılından itibaren de üreticiye destek amacıyla alımlarını Tire Süt Kooperatifi'nden gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Okul sütü" kampanyasıyla örnek olmaya devam ediyor. Kentteki 197 okulda 166 bin öğrenciye her hafta uzun ömürlü ve pastörize süt dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, böylece çocukların sağlıklı beslenmesine ve kemik gelişimine katkıda bulunuyor.

Başta çocuklar olmak üzere her yaş grubu için vazgeçilmez bir besin olan sütün ülkemizdeki tüketiminin çok yetersiz olduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Avrupa Birliği ülkelerinde yıllık 80 – 90 litre olan süt tüketiminin ABD'de 120 litreye kadar çıktığını, buna karşılık Türkiye'de bu rakamın 25 litreyi geçmediğini vurguladı. Yetersiz olan süt tüketiminin küçük yaşlarda yetersiz gelişmeye, ileri yaşlarda ise kemik erimesi başta olmak üzere çeşitli hastalıklara neden olduğuna dikkat çeken yetkililer, "okul sütü" kampanyasının bu nedenle büyük önem taşıdığını söyledi.

Sütlerini büyük bir keyifle içen öğrenciler ise şöyle konuştu:

Melisa Aktaş (6)

"Süt içiyorum. Herkes süt içsin."

Aslıhan Durmuş (12)

"6. sınıf öğrencisiyim. Herkesin süt içmesi gerekiyor, süt çok yararlı."

Sinem Tosun (12)

"Hepimiz düzenli sütlerimizi içmeliyiz. İçtiğimiz sütlerin boşlarını okullarda pencereden atmayalım. Süt içip büyüyüp çok çalışmamız, ülkeye yararlı olmamız lazım."

Fatih Aygün (11)

"Süt iyileştirir, yararlıdır. Herkesin içmesini tavsiye ediyorum."

Yahya Aydoğan (12)

"Süt içiyorum. Boyu kısa olanlar için çok yararlı. Boylarının uzaması için süt içmeleri lazım. Tavsiye ederim herkes içsin."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title