Cadde Avm'nin Birinci Etabı Tamamlandı
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, yüklenici firmanın 3 etaptan oluşan İstiklal Caddesi’ndeki cephe giydirme işinin birinci etap olan Osmaniye Caddesi ile Ağabali Caddesi arasındaki cephe iyileştirmesinin tamamlandığını söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, yüklenici firmanın 3 etaptan oluşan İstiklal Caddesi'ndeki cephe giydirme işinin birinci etap olan Osmaniye Caddesi ile Ağabali Caddesi arasındaki cephe iyileştirmesinin tamamlandığını söyledi.
Samsun'da 1 Nisan 2014 tarihinde başlayan Osmaniye Caddesi ile Lise Caddesi arasında bulunan İstiklal Caddesi üzerindeki Cadde AVM projesi kapsamındaki binaların cephe giydirmeleri tüm hızıyla sürüyor.
İstiklal Caddesi'nin Samsun'un en prestijli caddelerinden biri olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "İstanbul'un Taksim'deki İstiklal Caddesi nasıl İstanbul için bir prestij ve anlam ifade ediyorsa, Samsun'daki İstiklal Caddesi de aynı manada değerlendirilebilir. Bu bağlamda biz geçen yıl halk arasındaki Çiftlik Caddesi olarak bilinen İstiklal Caddesi'nin Osmaniye Caddesi ile Lise Caddesi bölümündeki 700 metrelik kısmın teknik alt yapısını komple yeniledik. Çok güzel gezilebilir bir mekan haline getirdik" dedi.
"AMACIMIZ İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ ALIŞVERİŞİ ARTTIRMAK"
İstiklal Caddesi'ndeki teknik alt yapı dahil, üst yapıya harcanan para tutarının 25 milyon TL civarında olduğunu ifade eden Yurt, "İstiklal Caddesi'nin bir özelliği var. Orada kullanılan taşların tamamını biz Büyükşehir Belediyemize ait doğal taş elemanları üretim fabrikasında kestik ve orada hazırladık. Tamamen bize özgü bir fabrikadır. Yani bizim işçilerimizin, bizim personelimizin hizmetleri neticesinde üretilen malzemelerle orayı bezedik. UKOME'den alınan bir kararla da İstiklal Caddesi'ni yayalaştırdık. Oradaki amacımız, kentimizde yeni açılan alışveriş merkezlerinin gölgesinde kalan ya da Çiftlik esnafının alışveriş potansiyelinin popüleritesinin azalması neticesinde orayı komple Cadde AVM haline getirmeye yönelik çalışmalarımızın sonucuydu. Çünkü diğer kesimlerde AVM'ler açılınca İstiklal Caddesi'ndeki esnafımızın bu popüleritesinin azalmasına yönelik bunu arttırmayı planladık. Yani daha fazla alışveriş yapılsın, oradaki esnafımız daha fazla alışveriş yapılması suretiyle kazançlarını sağlasın" diye konuştu.
CADDE AVM'NİN BİRİNCİ ETABI TAMAMLANDI
İstiklal Caddesi'ndeki cephe giydirme işini 3 etap halinde ihale yaptıklarını belirten Yurt, "Bu alt yapı ve üst yapının yenilenmesi oldu ama oradaki mevcut cepheler yenilenmese hiçbir anlam ifade etmeyecekti. Orada çirkin görüntülü cepheler var. Maalesef ülkemizde cephe anlayışı çok gerilerde. Çok alaturka görüntüler vardı. Camekanla kapanan balkonlar, uyduruk cepheler, çıkma çıtalar gibi. Bunların hepsini bir disiplin altında ele alalım dedik. Burada mimarlarımıza bir cephe çalışması yaptırdık. Önümüzdeki yıllardan itibaren ısı yalıtımı zorunlu olacak. Bu zorunluluğu da biz göz önünde bulunduraraktan hem binaların dış cephesini güzelleştirmek, hem de izolasyonla ilgili sıkıntılarını gidermek düşüncesiyle meclisimizden bir karar aldık. Bu karara göre cephesi uygun olmayan, ısı yalıtımı uygun olmayan, görünen bu bina cephelerini hem izolasyonunu sağlayacak hem de görüntüyü kaliteleştirecek şekilde cephe çalıştırması yaptık. Bu cephe çalışmasında yüzde 75'ni mal sahipleri, yüzde 25'ini de Büyükşehir Belediyemizin bütçesinden karşılanmak üzere bir karar alındı. Bu karar doğrultusunda İstiklal Caddesi'ni 3 etap halinde ihale yaptık. Yüklenici firma birinci etap olan Osmaniye Caddesi ile Ağabali Caddesi arasındaki cephe iyileştirmesini bitirdi. Diğer kesimlerde de çalışmalara başladı. Buradaki Osmaniye Caddesi ile Lise Caddesi arasındaki cephe iyileştirmesi sağlı ve sollu tamamlandığında İstiklal Caddemizin görüntüsü daha da güzelleşecek. Bununla ilgili biz vatandaşlarımızdan biraz daha anlayış ve sabır göstermelerini diliyoruz" şeklinde konuştu.
EN BÜYÜK SORUN VATANDAŞLARIN EVİNDE OLMAMASI
Cephe giydirmelerinde yaşadıkların en büyük sorununun vatandaşlarının evlerinde olmaması olduğunun altını çizen Yurt, "Burada karşılaştığımız en büyük sorunlardan bir tanesi de bazı vatandaşlarımızın dairelerinde olmayışıdır. Orada iskele kuruyoruz, ustalar o kişilerin balkonuna girdiğinde bir takım hırsızlık gibi istenmeyen olaylar olmasın ve bu riske girmeyelim diye o kapalı dairenin cephesini yapmakta zorlanıyoruz. Buda bizim işimizi aksatıyor. Vatandaşlara çağrımız ise, oradaki cephe çalışmalarımıza yardımcı olmalarıdır. Kapalı olan daireleri için komşularına telefon etmek suretiyle birkaç günlüğüne buraya gelip açmalarını talep ediyoruz. Bu yıl içersinde İstiklal Caddesi'nin cephesini komple iyileştirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. - SAMSUN